Despre justiție, procese și spețe – pe adilabos.ro

justice scales and gavel on wooden surface

De când a văzut lumina internetului, adilabos.ro a fost un loc personal. Unul unde îmi dădeam cu părerea despre diverse chestiuni și situații ori povesteam lucruri și întâmplări din viață. La început a fost exuberanța debutului; au fost luni în care scriam și 30 de postări (în medie, una pe zi). Relatam orice și exprimam tot felul de idei.

Apoi materialele au devenit tot mai rare, dar și mai rafinate. Nu scriam chiar despre orice, ideile erau mai clar definite, iar aranjarea în pagină mai elaborată. 😊 Mă interesa și SEO, țineam cont de modul în care Google indexa paginile – voiam să fiu vizibil, dar cu chestii care chiar meritau relatate.

Agitația de la muncă (apoi lipsa ei) și dorința de a face mai multe acasă, în viața reală, și-au pus și ele amprenta asupra blogului. Postările s-au rarefiat și mai mult. Au fost luni la rând fără nicio postare. La un moment dat am și uitat că trebuie reînnoit domeniul, așa că site-ul chiar a dispărut câteva zile de pe net. Noroc cu GAS, omul care m-a ajutat enorm, pe partea tehnică, în treaba cu blogul și căruia îi mulțumesc de câte ori am ocazia.

Pe măsura scăderii activității, s-a redus, evident, și numărul vizitatorilor. Mă și mir cum de mai intră pe blog 10-12 pe zi.

Totuși, de-a lungul celor mai bine de 15 ani de existență, adilabos.ro a avut o latură constantă: natura personală a postărilor.

De la personal, la juridic

Cum, de o perioadă, nu mai fac parte integrantă din lumea presei, dar cheful de a scrie știri și materiale informative a rămas, mi-am propus o schimbare pe blog. Astfel, voi publica pe site-ul propriu și personal informații din lumea justiției locale, pe care am ajuns să o cunosc cât de cât. Mă voi axa pe procese, pe relatarea unor cazuri aflate pe rolul instanțelor din Bihor.

Am văzut că există loc pe această nișă. Portalurile locale acordă spații doar unor procese în care sunt implicate persoane importante sau implicate în situații ce au făcut valuri la un moment dat. Dar sunt și alte cazuri interesante care nu sunt băgate în seamă sau peste care se trece prea ușor.

Sper să colaborez și avocați care au cazuri ”faine”, cum le zicem în presă, cu specialiști ale căror opinii sunt echilibrate și cu greutate, cu experți care au lucrat în domeniul juridic și i-au descifrat mecanismele. Cunosc multe astfel de persoane și știu că informațiile pe care le au atrag interesul cititorilor – adică fac audiență, de ce să ne ascundem după palmier?

Nu voi face analize personale în cadrul materialelor despre spețe și procese și mă voi mărgini la a prezenta cazurile. Totuși, când voi simți nevoia, voi veni cu opinii, în materiale separate, cât mă duce capul și pregătirea juridică. Când nu mă pricep, nu-mi va fi rușine să cer ajutor.

Așa că mă apuc de scris. Materialele vor putea fi găsite atât pe prima pagină, cât și în noua categorie de PROCESE – ȘTIRI DIN JUSTIȚIE care va îmbogăți adilabos.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.