Ucigașii cu barosul, condamnați la câte 23 de ani de închisoare | Cei doi i-au furat victimei țigări, slănină și o butelie și au revenit după două ore să verifice dacă mai trăiește

Curtea de Apel Oradea a pronunțat, marți, 23 mai, hotărârea definitivă în cazul a doi sătmăreni acuzați că, în urmă cu un an, au ucis, cu un baros și o bâtă, un bărbat care i-a prins la furat. Instanța orădeană a respins apelurile lui Janos Danko și Janos Balogh, astfel că ucigașii vor sta în închisoare câte 23 de ani și 8 luni, așa cum a decis, în primă instanță, Tribunalul Satu Mare.

Din hoți, criminali

Crima a fost comisă în seara de 4 februarie 2022, în cartierul Sătmărel, din municipiul Satu Mare. După ce băuseră la un bar din zonă, Danko și Balogh au hotărât să meargă până la casa unui localnic, ca să fure lemne. Știau că bărbatul mai fusese călcat și de alți hoți, astfel că, în mintea lor, acesta era deja victimă sigură.

Era trecut de ora 19:00 când au intrat în grădina casei și apoi în curte, de unde s-au dus direct la anexa unde erau depozitate lemnele. Băuți fiind, au făcut gălăgie, astfel că au fost auziți de proprietarul gospodăriei, care a mers să vadă ce se întâmplă.

Danko și Balogh au pus mâna pe o bâtă și pe un baros și s-au ascuns după ușa magaziei. ”Când victima a intrat (în anexă – n.n.), inculpatul (Danko – n.n.) a lovit-o cu o bâtă la nivelul capului şi al corpului. În urma loviturilor primite, victima a căzut în genunchi, moment în care inculpatul (Balogh – n.n.) i-a aplicat o lovitură cu ciocanul în zona capului”, este descrisă crima în hotărârea de condamnare pronunțată de Tribunalul Satu Mare și publicată pe portalul Rejust.

S-au întors la locul crimei

Cei doi ucigași și-au abandonat victima în magazia de lemne și s-au dus în locuință, de unde au furat o butelie, două pachete de țigări care se aflau pe masă, iar din cămară au luat o bucată de slănină şi un cârnat. Au plecat spre casă, dar s-au întors după aproape două ore ca să se asigure că bărbatul lovit nu mai e în viață.

A doua zi au vândut butelia furată, iar cei 120 de lei primiți i-au împărțit şi i-au cheltuit pe alimente.

Au fost prinși la scurt timp și și-au recunoscut fapta. Cu probe zdrobitoare împotriva lor, Janos Danko și Janos Balogh au fost condamnați de Tribunalul Satu Mare, în luna februarie a acestui an, la câte 23 de ani și 8 luni de închisoare pentru omor calificat și furt calificat. Instanța a ținut cont și de o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, pe care cei doi au primit-o într-un alt dosar, în care au fost judecați pentru furt anterior.

Sentința a devenit definitivă marți, 23 mai 2023, când Curtea de Apel Oradea a respins apelurile celor doi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.