E primăvară cu şnuruleţ, mânca-ţi-aş!

Nu că zăpada de afară m-ar duce cu gândul la miresme de pomi înfloriţi. Nu de aceea am pus titlul ăsta. Ci pentru că ale Hotnewsului cărări m-au dus spre pagina Adevărului, unde am găsit phozele 😉 lu’ fratele Guţă şi a lu’ Salam, cu şnuruleţe de dinamovişti – alb şi roşu – deasupra lu’ zâmbetul lor şuckar.

N-am vrut iniţial să pun poza aici, din motive de drepturi de autor, deşi, ca un băiat gigea ce sînt, citam oricum sursa. Dar folositorul „goagăl” şi-a arătat din nou talentul şi la o simplă căutare „florin salam martisor” – cu litere mici şi fără diacritice 🙂 – au reieşit câteva chestii interesante. Fotografia din Adevărul, care sugerează că mărţişoarele „lu’ cei doi” se vând acuşica prin pieţele lu’ Bucale, se lăfăie şi pe alte saituri – unu, doi şi, cel mai important, trei – unde şi felul în care e lipit preţul seamănă până la identificare cu ziarul „chiualiti„.  Acum, din două, trei: ori că fotograful de la Adevărul lucrează şi pentru alte saituri şi şi-a trimis pozele peste tot, ca să mai pice un ban, ori au greşit tehnoredactorii şi i-au trecut numele sub poză „dintr-o regretabilă eroare„.

Totuşi, fotografia pusă pe pagina cotidianului patrician e de anul trecut, zice data de pe saitul trei, aşa că nu prea pute a eveniment ştirea dată drept „adevărată„. Tare-s curios dacă anu’ ăsta se mai găsesc salami sau guţi cu şnuruleţ la acelaşi preţ, mai ales că între timp cantautorii au intrat prin topuri din Franţa sau se auziră la bebece. Merită, aşadar, o mărire de… preţ. 😉 La valoarea lor…

Fără categorie

5 Comments

  1. Ca orice sarbatoare si cea a martisorului trebuie asociata cu chiciul si prostul gust. Tentatia e mare pentru ca minti reduse si acaparate de trendul manelist gasesti la fiecare pas. Bani sa iasa.

  2. Fain :D. Daca iti ,,infigi” un martisor cu Adrian Copilul Minune in piept, chiar o sa canti : ,,Aoleu, inima mea”.
    PS: Adi draga, dragii nostrii manelisti sunt celebrii, au fani si la tehnicul de la Google Translate. Tradu te rog: Florin Salam, sau Adrian Copilul Minune (cu caps lock la inceput de nume) si vei avea o traducere de clasa! :D.

  3. lasa, ma, ca n-am io moaca de matza! Citeste linistit, ca o scot acu’. Sa nu zici ca nu tin cont de parerea vizitatorilor. 😀 A fost un exercitiu de imagine. :))))

  4. Emil, e genial. 😀 Am ras ca lumea! Mersi de idee. Incearca si audio-ul de la translate – e o tipa care se chinuie sa transpuna fonetic numele. Genial e Nicolae Guta – Nicotine :))))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.