Compozitorii de Craciun si alte sarbatori

Tot am vrut sa scriu despre asta, dar abia acum am avut timp. Cam tarziu, dar subiectul merita: mesajele SMS de sarbatori. Toata lumea a primit si a trimis. Clar! Cu exceptia unor rebeli care nu vor sa intre in globalizarea evidenta facuta de tehnologie. Revin. Am primit tot felul de misive electronice, majoritatea dupa modelul tipic: „Cu ocazia sarbatorilor de iarna, va urez sanatate…etc”, urmate la final de nelipsitul „La multi ani!” ori, dupa caz, „Sarbatori fericite!” sau „Craciun fericit!”

Prilejul asta, sarbatorile, a fost folosit de unii sa-si etaleze cunostintele in materie de rime: imperecheate, imbratisate, albe sau…ciudate. Si au scos la iveala talentul „eminescian”sau „cosbucian”. Exemple: „Spune anului ce vine/ Sa-ti aduca numai bine/ Si mai spune sa iti dea/ Tot ce inima ta vrea”. Sau mai influentate de folclor manelistico-mioritic: „Maine anu’ se-noieste si Gabi va doreste…” ori „Foaie verde izma creata/ S-ai in cont numai verdeata/ Cu bascula sa cari banii/ Sa se oftice toti dusmanii.” Guta s-ar inrosi de invidie, sa innebuneasca microfonu’ de nu, iar dusmanii „moare” sigur de invidie.

Altii au trimis mesaje de of si dor, marcate cu licente semesistice. Par egzamplu: „Io am avut un craciun muncit. acum am iesit cu prietenii. sper k makr tu sa ai un craciun linistit.”

Am primit si doua mesaje mai seci decat piatra din poveste: „Craciun fericit! Fiti buni!” si „Craciun fericit si plin de bucurie!”. Simplu si la obiect.

Daca toate cele de mai sus m-au lasat indiferent, a fost unul tare dragut si cald: „Drag prieten, primesti acest mesaj pentru ca te am in inima si am sa te pastrez si in anul care vine!” Cred ca e cel mai frumos SMS pe care l-am primit de sarbatori.

Insa daca ar fi sa dau un premiu, ala mare clar ar fi castigat de urmatorul mesaj: „Fara texte si bla-bla-uri, doar un Craciun fericit si un An nou plin de impliniri!” Cel mai tare mesaj! Kapa, esti cea mai tzapana! 🙂

Fără categorie

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.