Diferente + un zambet

Stiti care e diferenta intre unii oameni de afaceri din Romania si unii din afara? Ca de la cer la pamant. Plus un zambet. Incomensurabila si inca un zambet. Am putut sa vad asta pe viu, astazi. Romanii chemati de Ion Tiriac la vanatoarea de la Bals nu au vrut sa scoata o vorba in fata microfoanelor. Au evitat discret, dar ferm, sa vorbeasca cu jurnalistii. Nu au zambit decat apatic. Au vorbit, insa, cei din staff. Cum stiau ei.

– Gata, gata. Hai…nu aici.

Altii nici macar atat.

In schimb, cand au aparut strainii, alta viata.

– Hello, mister! Can you tell us a few words about the hunting?

– Of course. Not a problem. What you want to know?

Iar final:

– Thank you and good luck.

– Thank you. U too.

Civilizat, decent, cu zambetul pe buze. Mister Tiriac e un om norocos daca face afaceri cu astfel de oameni. De la ei are toata lumea de invatat.

P.S. Stiti care e diferenta intre unii jurnalisti romani si unii dintre cei straini? Nu sintem inca la fel de lupi, la fel de „nesimtiti” ca ei… Inca nu varam suficient de mult microfoanele in gura oamenilor… Interpretati asta cum vreti.

still1.jpg

Fără categorie

2 Comments

  1. Ora 6 dimineata. Ceata. Ger. Inca noapte. La Balc. Taram nestiut decupat discret pe harta de garduri inalte. Porcii sunt, evident, inauntru. Armele sunt curatate si incarcate, asteapta doar sa fie luate din cui. Gonacii sunt treziti de mult, doar e rost de capatuire…Inca miroase a pamant ud, reavan…Chiar azi se vor inregistra decese printre mistreti. Ne este extrem de frig, suntem aici de doua ore. Inca nu indraznim sa intram, daca nu ne da drumul inauntru…Ce liveuri…ce transmisiuni cu dsng-ul, ce televiziune…Nu se aude nici musca. Sefii nu stiu ca am ajuns aici deja. Suntem doar noi doi. Domnule Tiriac, deschideti larg portile domeniului…Avem o propunere pentru dumneavoastra…Stiu ca lucram in presa, dar noi nu vrem sa facem reportaje despre mistretii, ratele si invitatii dumneavoastra…ba, da, credeti-ne…, aveti un pic o pauza de impuscaturi, daca nu va este cu suparare???Lasati, ca strainii se orienteaza si singuri…La naiba…lasa ma ca nu ne aude…Ba da ma, mai striga odata. Ce dracu vrem noi???Am mai plecat si cu dsng-ul din curte, nu puteam pleca pe jos??Hai ma ca nu ne descopera astia…Lasa, esti tu crizat…Bine…hai ca mai strig odata…Domnu Tiriac!!! Baaaaa!! Vine ba, se vede! Da!! Ce doriti??? Ne dam coate. Zi tu ba, primu!!! Ba zi tu ma!!! Hai ma odata!!! Domnu Tiriac, aaaa….stiti…(ne scarpinam in cap)…hmmm…Da, ascult…Pai…nu ati dori cumva sa cumparati o televiziune???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.