Becali şi clisa friptă

Mă tot întrebam. Eu pe mine, evident… Chestie de gramatică 😉 Cum de nu mai scriu pe blog? De ce nu-mi vine? Pană de inspiraţie? Lipsă de subiecte?

Hmmmm…. Într-o lume în care subiectele lipsesc doar dacă esti mut şi surd – dar şi atunci poţi deveni un fin observator al vieţii politice -, ori în care Becali ocupă 99% din programele tv, că restul sînt jingle de post, pare absurd să spui că n-ai despre ce scrie. Şi totuşi… Nu m-am încăpăţânat, dar nu mi-a venit cheful a scrie…

Am preferat să-mi fac plinul de circ doar uitându-mă la tâmpeniile debitate la tv în legătură cu arestarea lui Becali. Apropo, am observat că ăia care până mai ieri urlau „cine şi când o să-l mai tempereze pe Jiji?” se dau acum mari apărători ai lui. Atât am de zis. Restul e spectacol penibil.

După cele două seri de circ pe care le-am urmărit, am trecut la chestiuni mai umane şi mai importante – grătarele, ceapa şi clisa prăjită. La foc de lemne, adevărat, în mijlocul lu’ mămica natură. Prima dată mi-a venit pofta vineri, pe când citeam blogul ăla de te lasă cu gura apă, a lui Adi Hădean. „Nebunul” ăsta – termenul e folosit cu mult drag 😉 – ştie să-ţi dinamiteze sentimentele culinare cele mai ascunse. Cum am văzut clisa aia picurândă 😀 pfaiiiiiii, direct la frigider m-am dus. Am luat una bucată slană, am tăiat-o în patru bucăţi potrivite şi jap cu ea in tigaie, pe aragaz. N-a avut ea gustul ăla turbat din natură, dar mi-a satisfăcut parţial pofta.

Satisfăcut total am fost abia duminică, atunci când am fost cu mama, fratelo şi familionul lui în renumita regiune a Pocioveliştii (da, da, Pocioveliştea chiar există – o spun pentru nebeiuşeni), după o curbă la stânga, cum treci un pod peste Valea Nimăieştiului, la grădina amenajată rustic a lui fratelo, cu o veche caroserie de dubiţă pe post de cabană. 😉  Ţinând cont de învăţăturile lui Happy Cook către cei ce binevoiesc a-i lectura saitul, m-am ocupat personal de pulpe (ale puilor), de mici şi de cartofii prăjiţi. Evident, nu am ratat ocazia de a prăji o bucată deloc mică de clisă în flăcări. Pfaiiii….ce miresme, ce arome… Şi totuşi, nu am băgat ca altădată, din motive că nu mai puteam. 😀

Dar mi-am satisfăcut poftele gastronomice, dacă pot fi numite aşa, şi am tras o concluzie. Oriunde în lume, ceapa, clisa şi pita îl bat pe Becali şi pe tot alaiul lui de susţinători şi contestatari.

Fără categorie

4 Comments

  1. ce poti cere mai mult. lasam la o parte banii si pe becali ne relaxam in natura. oricine musai sa incerce. macar o data la saptamana. te incarci mai ceva ca o baterie.

  2. si referitor la becali… observam cum mana de fier a statului te sparge oricat de tare te situezi in societate. statul e cel ce te transforma din victima in infractor prin mijloace specifice. Ai deschis gura putin mai tare, statul are grija la fel ca inainte de 89, sa ti-o inchida.
    nu e usa de biserica celebrul oier daaaar modul in care a fost pescuit aminteste de dosarele aranjate de securistii cei vechi.
    noi cei mici trebuie sa avem in vedere ca in tara asta orice se poate intampla oricui. legea se aplica si mai ales se interpreteaza de cei mari dupa bunul plac.

  3. mi/e mila de profesorul Mateut ca inca mai crede in corecta aplicare a procedurii penale. procedura penala in practica , este facuta la telefon de cei din spate, din umbra sau cum sa-i mai denumim. Tin minte ca Mateut era cel mai dur profesor din facultate. Nu stiai ceva te zbura urgent. Tin minte ca din 120 an trecut din prima vreo 10. Da uite ca nu prea ajuta procedura penala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.