N-avem bulan!

„- N-avem bulan 🙂 !”, ar fi zis, în inconfundabilul şi uneori supărătorul stil tabloid Pro, Costi Mocanu sau Felix Drăghici despre clujenii de la CFR. Dar, cum meciul de pe Allianz Arena a fost transmis de TVR, stilul comentariului a fost mai aşezat, mai literar, aşa că:

„- Doamnelor şi domnilor, Clujul nu a avut noroc în această seară!”

Când îţi bagi mingea în poartă de două ori, îi serveşti o pasă de gol neamţului cu nume de posesor de sombrero Gomez şi iei bara în cătare se poate numi ghinion, prostie ori ceva din ambele. A, mai există expresii consacrate pentru astfel de cazuri cum ar fi „copleşiţi de valoarea adversarului” 😉 ori „nu se mai regăsesc după primirea golului”.

Ce e  clar, e clar: CFR-ul s-a bătut singur! 🙁 Rar am văzut o echipă în Liga Campionilor să-şi dea două autogoluri. Iar bavarezii chiar nu aveau nevoie de cadourile românilor. În plus, Paszkany, oricât de mare fan al Bayernului ar fi, nu cred că ar fi visat în viaţa lui să-i facă fericiţi pe nemţi în felul ăsta. Nemţi care, apropo, erau de bătut aseară, măcar din cauză că au trimis pe banca de rezerve jucători de la echipa a doua.

(foto: pro sport)

Dincolo de lipsa norocului, clujenii – vorba vine, când de fapt e o multinaţională la CFR  – dau senzaţia în cupele europene că vin din alt campionat, nu din cel al lui Mitică. Începând de la echipament, foarte reuşit aseară, până la stilul de joc. În majoritatea timpului, au jucat incisiv, s-au bătut pentru baloane, nu şi-au băgat capul între umeri şi nu au tremurat că îl au în faţă pe marele Bayern. În organizare şi în gândire, CFR-ul nu e o echipă românească – şi asta se vede când ajunge prin Europa. Patronul gândeşte occidental, tot ce a făcut la Cluj miroase a Europa. Băieţilor lui Cârţu le mai trebuie „bulan”. 🙂 Că, în rest, nu există echipă de nebătut.

Problema e că tot spunem asta de ani de zile şi tot nu reuşim să ne ridicăm mai mult. Oare unde greşim?

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.