Noi sîntem cei mai buni!

Sîntem o mână de oameni. Nu ne-a fost dizolvat fan-clubul, nu ne-au sucombat lăudătorii, dar o spun conștient de ceea ce afirm: sîntem cei mai buni din presa locală. Nu-i subestimez pe ceilalți colegi din mass-media orădene, au calități și mulți chiar sînt jurnaliști. Dar ritmul în care lucrăm noi, presiunea sub care o facem, numărul știrilor și mai ales calitatea lor mă fac să pot spune oricând că… avem valoare. 🙂

A nu se înțelege că sufăr de suficiență. Mult timp am tăcut, am preferat să muncesc alături de colegii mei, să ne facem meseria onest, vertical, lăsându-i pe alții să caracterizeze ceea ce facem. Am ajuns, însă, la concluzia că, așa cum îmi spunea un bun polițist, ajuns acum sus în structuri, 😉 modestia e arma prostului.

– Niciodată alții nu te vor lăuda. Răutatea e la mare preț în România. Mai bine te lovesc, decât să-ți recunoască meritele. Așa că, de ce să nu arăți tu ce poți și să o și spui în gura mare?

Așadar, sîntem o mână de oameni și sîntem buni. Nu mă interesează de unde vin colegii mei, pe unde au mai lucrat. Mă interesează să facem treabă la TVS, să ne respectăm munca, principiile jurnalistice și morale, colegii, pe cei care ne plătesc și să realizăm un produs pe care să-l aprecieze toată lumea: Știrile TVS sau Știrile Digi24 Oradea, când se vor numi așa.

Nu vreau să fim catalogați drept oameni din Pro, Antena, Realitatea, Național sau Adevărul. Vreau să fim noi înșine! Și asta ține de noi, pentru că înțepături vor veni din partea coleguților din presă, iar șefii de aia sînt șefi ca să nu înțeleagă întotdeauna că ne dorim mai mult pentru ceea ce facem mai mult și mai bine. 😉 Ca tot angajatul!

P.S. 1 Pădure fără uscături nu se poate, dar mă abțin să le numesc. Știu cum să procedez cu ele, pentru că în cazul lor știu să tac, dar să fac. Amenințare? Nici vorbă, ci atenționarea că nu-s prostul nimănui.

P.S. 2 M-am distrat teribil ieri când am auzit părerea unor colegi din afara trustului despre mine: că aș fi dur, intransigent, sever și cer mult de la oameni. Să mori tu! 🙂 ”Dar ești corect!”, mi-a spus o colegă. Asta e cel mai important!

Fără categorie

4 Comments

 1. Cand ceri mult inseamna ca ai si de unde sa primesti. Asta inseamna ca avem mult de dat 🙂 Putin cam alambicat, da’ ideea e ca suntem buni.
  Apropo, trebuie sa caut pe-acasa tricoul cu „Sunt bun, dar nu ma vede nimeni” :))

 2. Pentru ca produsul finit sa fie de calitate e nevoie de severitate, intransigenta, etc…Sunt sigura ca si cei care isi dau cu parerea apreciaza CALITATEA!

 3. @adi: ne vede lumea, fii sigur. Pacat ca nu avem si un studiu de audienta, ca sa demonstram cu acte chestia asta.
  @eu si atat: severitate, intransigenta si OMENIE. Exista de toate! Nu? 😉

  1. Sunt convins ca ne vede lumea. Nu asta vroiam sa spun. Culmea, pana la urma, printre cele mai mari multumiri ale acestei meserii e tocmai faptul ca suntem urmariti.
   Atat doar ca meritele nu ne sunt apreciate la adevarata lor valoare. In schimb, greselilel se vad una-doua.
   Apropo… din cauza asta nu-mi place Cronica Carcotasilor. Poti tu sa fii cea/cel mai tare prezentator de stiri sau cel mai bun reporter sau faci cel mai bun jurnal, dar daca o singura balba, aia o vede toata lumea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.