Preoții nu au surse în fotbal

Am știut scorul meciului dintre Bayern și Chelsea cu câteva ore înainte de începerea partidei. Atâta doar că nu era cel corect! 😀

– Doamnă, la cât începe meciul?

Îmbrăcat în salopetă și cu o bască pe cap, omul a intrat decis în agenție. După felul în care dialoga cu femeia de dincolo de gratiile casieriei, se vedea că nu se află nicidecum la prima trecere prin zonă. S-a dus țintă la masa unde zăcea deschis un ziar plin de cifre și tabele și s-a apucat febril să-l studieze.

– Uite-l! Bayern cu Chelsea. Bate sigur Bayern!

Omul o fi vreun fan al bavarezilor, mi-a trecut atunci prin minte și automat mi-a zâmbit Gogu. 🙂 Tehnicul nostru de la TVS e un fan pursânge al nemților și cu siguranță i-ar fi dat dreptate tipului în salopetă.

– 3-1 bate Bayernu’! Mi-a zis un popă că atât o să fie scorul. Amu’ să văd dacă are dreptate! Pun de 500…

Omul întinde o bancnotă de 50 de lei și femeia de dincolo de gratiile casieriei zâmbește înțelegător. Nu e primul client care a visat, i s-a șoptit de o voce necunoscută sau i s-a dezvăluit de un preot ori alt connaisseur care sînt rezultatele meciurilor. Cu gândul la cota de 12 – adică la un câștig de 12 ori mai mare decât investiția -, bărbatul în salopetă și-a încercat norocul și a dat cu banul.

Și dat a fost. Banul. 🙂 Seara, am fost cu ochii la meci și, din când în când, cu gândul la omul care a pariat pe victoria lui Bayern. Recunosc, mi-a părut rău că au pierdut: el și nemții. Mi-a părut rău și pentru Gogu, tehnicul nostru de la TVS, care sînt sigur că e și azi dezamăgit.

Și mi-a părut rău pentru preot că a avut surse proaste. Nu i-a spus nimeni că Dumnezeu nu apreciază jocurile de noroc?!

 

Fără categorie

2 Comments

  1. Pe mine ma distreaza aia care invoca divinitatea atunci cand vine vorba de sport. „Sa ne ajute Dumnezeu sa batem”… Vorba bucuresteanului: „Bai, ma lesi!!” De ce ar tine Dumnezeu cu o anumita echipa? Nu tot oameni is si aia de la echipa adversa? Sau ai nostri sunt mai umblati pe la biserica?
    De politicieni nu mai vorbesc. Cand e vorba de alegeri nu de putine ori il amintesc pe Dumnezeu si ii cer sprijinul pentru a ajunge intr-o anumita functie?
    Diferenta intre sport si politica e ca cei din sport il invoca pe Dumnezeu din prostie, din obisnuinta. Pe cand aia din politica o fac din ipocrizie, fariseism si interes.
    In fine, noi sa fim sanatosi. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.