Preoții nu au surse în fotbal

Am știut scorul meciului dintre Bayern și Chelsea cu câteva ore înainte de începerea partidei. Atâta doar că nu era cel corect! 😀

– Doamnă, la cât începe meciul?

Îmbrăcat în salopetă și cu o bască pe cap, omul a intrat decis în agenție. După felul în care dialoga cu femeia de dincolo de gratiile casieriei, se vedea că nu se află nicidecum la prima trecere prin zonă. S-a dus țintă la masa unde zăcea deschis un ziar plin de cifre și tabele și s-a apucat febril să-l studieze.

– Uite-l! Bayern cu Chelsea. Bate sigur Bayern!

Omul o fi vreun fan al bavarezilor, mi-a trecut atunci prin minte și automat mi-a zâmbit Gogu. 🙂 Tehnicul nostru de la TVS e un fan pursânge al nemților și cu siguranță i-ar fi dat dreptate tipului în salopetă.

– 3-1 bate Bayernu’! Mi-a zis un popă că atât o să fie scorul. Amu’ să văd dacă are dreptate! Pun de 500…

Omul întinde o bancnotă de 50 de lei și femeia de dincolo de gratiile casieriei zâmbește înțelegător. Nu e primul client care a visat, i s-a șoptit de o voce necunoscută sau i s-a dezvăluit de un preot ori alt connaisseur care sînt rezultatele meciurilor. Cu gândul la cota de 12 – adică la un câștig de 12 ori mai mare decât investiția -, bărbatul în salopetă și-a încercat norocul și a dat cu banul.

Și dat a fost. Banul. 🙂 Seara, am fost cu ochii la meci și, din când în când, cu gândul la omul care a pariat pe victoria lui Bayern. Recunosc, mi-a părut rău că au pierdut: el și nemții. Mi-a părut rău și pentru Gogu, tehnicul nostru de la TVS, care sînt sigur că e și azi dezamăgit.

Și mi-a părut rău pentru preot că a avut surse proaste. Nu i-a spus nimeni că Dumnezeu nu apreciază jocurile de noroc?!

 

Fără categorie

2 Comments

  1. Pe mine ma distreaza aia care invoca divinitatea atunci cand vine vorba de sport. „Sa ne ajute Dumnezeu sa batem”… Vorba bucuresteanului: „Bai, ma lesi!!” De ce ar tine Dumnezeu cu o anumita echipa? Nu tot oameni is si aia de la echipa adversa? Sau ai nostri sunt mai umblati pe la biserica?
    De politicieni nu mai vorbesc. Cand e vorba de alegeri nu de putine ori il amintesc pe Dumnezeu si ii cer sprijinul pentru a ajunge intr-o anumita functie?
    Diferenta intre sport si politica e ca cei din sport il invoca pe Dumnezeu din prostie, din obisnuinta. Pe cand aia din politica o fac din ipocrizie, fariseism si interes.
    In fine, noi sa fim sanatosi. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.