Budapesta, sub clar de lună, de la mansardă

– Ce frumoasă e Budapesta sub clar de lună!

Nu m-am tâmpit și nici nu am dat în boala poeților „reumatici„, îndrăgostiți iremediabil de rimele îmbrățișate. 😉 Nicio teamă din punctul ăsta de vedere. Am capul pe umeri și în seara asta l-am dat pe spate, la propriu, ca să privesc luna de deasupra Budapestei.


Sînt superbe. Și Budapesta, și luna, și Neia mea, care îmi strigă că e frig și ar fi bine să închid geamul. Stăm la mansardă – da, da, MANSARDĂ, visul meu de adolescență, când voiam să transform podul casei alor mei într-un penthaus al anilor ’90 – așadar, stăm la mansarda unei pensiuni simpatice, Ida panzio, pe strada Peter Bod, undeva în cartierul 11, la vreo 10 minute de zona centrală.

E liniște și e curat, plin de verdeață și flori. Totul e, de fapt, pe un deal – al Vulturului – Sas-hegy, o zonă mișto, cu multe vile. Am plătit 40 de euro pe noapte, pe o cameră cu două paturi. Nu avem mic dejun în preț, dar e un bufet aproape, unde poți să razi niște toiașuri 😉 cu pâine prăjită și niște brânză de magazin. Deci, zic că a meritat. Plus că proprietăreasa, pe care o cheamă, bineînțeles, Ida, vorbește și nemțește. Sehr gut! 🙂
……
Am revenit. Am mâncat între timp două napolitane, mă rog, erau patru 🙂 , și m-am benoclat din nou pe geam. Am zărit și un avion plecând sau venind de pe aeroportul maghiar cu nume de prieten din copilărie – Feri – și am constatat încă o dată ce frumoasă e capitala vecinilor unguri.
Iar starea asta nu mi se trage de la berile cu care ne-am cinstit cu Aspi, după ce ne-am ghiftuit cu bunătăți asiatice de la Wasabi. Pur și simplu mă simt super, la Budapesta, cu Neia mea!

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.