Guest post: Adi Ciucuriţă – Despre politică unde nu e cazul

Plimbându-mă” pe Internet mi-a sărit în ochi un editorial al lui Traian Ungureanu. Un om pe care l-am citit şi l-am stimat foarte mult înainte să intre în politică. Un jurnalist care nu s-a ferit să-l facă cu ou şi cu oţet pe Gică Hagi, într-o vreme în care mai bine de jumătate din România îl dorea preşedinte.

Revenind… editorialul lui TRU pe care l-am găsit pe site-ul gsp-ului m-a impresionat, dar în acelaşi timp m-a întristat. Nu din cauza conţinutului, care e o adevărată lecţie de viaţă, mai degrabă fericită, decât tristă, ci comentariilor anonimilor la text. Sunt o naţie atât de încrâncenată! Totul se reduce la politică, la interese, la răutate. Cum am ajuns aici? Poate voi discuta despre asta într-o altă postare pe blogul care îmi găzduieşte gândurile (mulţumesc, Adi!).

Revenind pentru a doua oară.

Traian Ungureanu vorbeşte în editorialul său despre un om simplu. Un fan al olandezilor de la Feyenoord. O echipă cu tradiţie în „ţara lalelor”, dar care nu traversează momentan o perioadă foarte fericită. Fanul, unul dintre zecile de mii ai echipei, a aflat la 54 de ani că are cancer în fază terminală. Iar în ultimele săptămâni pe care le mai avea de trăit, pe care sunt convins că le-a petrecut alături de familie, a vrut să-şi rezerve o oră echipei pe care a susţinut-o şi a iubit-o.

Omul era din copilărie fan Feyenoord. Şi a cerut să încheie aşa. Nu şi-a dorit cu ultima putere  o masă bogată de adio sau o ţigară de foi şi de soi, sau o noapte de amor. Şi-a dorit să fie dus pe stadionul De Kuip, să calce pe gazon, să vadă tribunele şi să fie aproape de echipă, la primul antrenament oficial al sezonului. Medicii i-au dat un pat mobil şi prietenii l-au împins pînă la marginea gazonului”, povesteşte TRU în editorialul său.

Ce a urmat e de domeniul poveştilor. O dovadă că în lumea asta mai există solidaritate, o dovadă că oamenii se mai gândesc şi la sufletul lor şi că mai ştiu să dăruiască.

http://www.youtube.com/watch?v=yksyY5Ij_Q4


Fanul a murit la trei zile după ce s-a întâmplat pe stadion. Noi, românii, cred că am uitat să ne mai gândim la cei din jurul nostru. În schimb, ştim să comentăm la un editorial care nu are nici o legătură cu politica şi să fim răutăcioşi. Uite, eu deja am început să plâng, Băsescu plânge, suntem toţi nişte plângăcioşi, dragă Trolo. Şi scroafa soacră-mii plânge când te vede în ziar”, spune cu ironie, cică, un oarecare.

Oare doar atât putem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.