La ferma lui fratelo

Recunosc că, deși amândoi înalți și ambii licențiați în drept, cu note mari 😉 , eu și fratelo sîntem diferiți în ceea ce privește preocupările. În timp ce subsemnatul se pricepe mai bine la știri, computere, IT, cărți, filme, blog, fratelo știe ca, pe lângă actele juridice pe care le semnează la slujbă, să modeleze fierul, să cosească iarba, să construiască ori chiar să crească animale.

Deși îi cunosc calitățile – gratiile de la o fereastră din satul socrilor le-am primit de la el, lucrate în fier forjat, iar scara de la mansarda casei părintești tot fratelo a făcut-o (și sînt doar două exemple) – în weekend, când am fost la Beiuș, a ținut să-mi arate că se descurcă și ca fermier.

La grădina de la ieșirea din oraș și-a îngrădit omu’ o palmă de teren, unde a încropit o minifermă. Păzite de câinii hamiși 🙂 de la o fermă imensă de vizavi, animalele ținute într-o fostă – îi zic eu – remorcă se dezvoltă naturel, cu iarbă proaspăt cosită și mâncare adusă de fratelo de câteva ori pe zi.

E vorba despre doi porci…

porci

…și un întreg familion de iepuri, proaspăt veniți pe lume.

iepuri3iepuri4

Cum spuneam, locatarii fermei mănâncă numai iarbă bio, proaspăt cosită de stăpânul care tocmai și-a cumpărat o coasă. 🙂 După care, îmbrăcat în deja tradiționalii blugi și șlapi 😀 , a trecut la întorsul ierbii.

fratelo1fratelo

Bineînțeles, totul sub atenta supraveghere a nevestei. 😉

Daci

Că tot veni vorba de coasă, mie mi s-a părut întotdeauna că nu-i o mare filosofie să tai iarba cu un instrument de ăsta primitiv, folosit de orice țăran al Evului Mediu în răfuielile cu șmecherii timpului – boieri, nobili, vecinul care a atentat la pudoarea familiei. Numai că nu m-am băgat niciodată la o partidă de coasă, iar acum, când fratelo m-a provocat, era să tai nu doar iarba, ci și vreo câteva pietre și niște ridicături de pământ. 😀

eu si coasaeu si coasa2

Evident, am avut tot echipamentul tradițional: blugi și șlapi. 😉 Și pentru că era păcat să distrug frumusețe de coasă proaspăt cumpărată, am preferat să participăm la o sesiune de shooting – răsculați style – cu obiectul luptei revoluționare. Măcar așa nu riscam să rănesc pe cineva. Mă rog…

eu si frateloeu si fratelo2

O sucursală a fermei, de această dată axată strict pe legume și fructe 🙂 , se află la domiciliul din oraș al lui fratelo, acolo unde mama se ocupă de o minigrădină. Pe care, la coptul fructelor și crescutul legumelor, o atacă toți membrii familiei, în funcție de dorințele culinare. Mama, cu legumele:

mama

Restul trupei cu căpșunile care încearcă să se coacă, dacă nu sînt culese înainte.

mama vlad fratelovlad spala fructe

Și cum tehnologia face parte integrantă din viața modernă, chiar dacă ești la țară, în mijlocul naturii, nu te poți dezlipi – cel puțin eu – de laptopul din dotare. Mai ales când mai trebuie să întreții un sait, chiar și în ziua liberă… 🙁

eu si laptopul

Fără categorie

1 Comment

  1. Bravo buey ! Nu te stresa :nu poti fi ft bun la tăte’ ! Cositul inseamna altceva,este un efort mult mai mult decit „trasul de fiare”sau sportul propriu zis ! Ma distrez uneori cind aduc musculosi la coasa 🙂 Si ma bucur cind acestia recunosc ca „e altceva” (y)
    In alta ordine de idei:Ai o familie „mândră” (y)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.