Accident

– Pfuuuuu! Ai văzut?

Niki, colegul meu de pe sport, aflat pe scaunul din dreapta, îmi arăta ce se petrecea în faţă. Am văzut exact ce văzuse şi el: o maşină albă care se ridicase puţin în sus, a luat-o spre stânga, a intrat într-un zid şi a revenit, pe spate, înapoi, pe şosea. O alta – roşie – se rotea pe drum şi fragmente de metal şi plastic zburau prin aer.

Totul a durat fracţiuni de secundă, nu mai mult.

tamponare7tamponare8

S-a întâmplat joi, pe la ora 13, la câteva zeci de metri în faţa noastră. Am oprit să vedem ce s-a întâmplat. Cei doi şoferi, unul cu sânge pe faţă, au ieşit buimaci din maşini. Alţii s-au repezit spre ei să vadă cum se simt.

Suntem jurnalişti, dar mai întâi oameni.

Aşa că am tras repede maşina la marginea drumului, într-o parcare, şi am mers spre cele două maşini. A fost momentul în care şi-a făcut apariţia o ambulanţă SMURD. Cred că erau în trecere prin zonă, că trecuse doar un minut de la producerea accidentului. Oricât de dragi îmi sînt „smurdiştii”, nu cred că au primit în dotare aparate de teleportare. 🙂

tamponare5

Adevărul e că băieţii s-au mişcat profi. Au decuplat bateriile de la cele două maşini, i-au dus pe şoferi în ambulanţă şi i-au îngrijit. Cel din Volkswagen era lovit la cap şi la mâna dreaptă. A avut noroc că s-a deschis airbagul, altfel… Cel din Dacia era mai şocat şi nu putea articula un cuvânt. Dar, cel puţin, nu era rănit grav.

tamponare1tamponare4tamponare8

Cum s-a produs accidentul

Cei care au văzut mai bine ca noi ce s-a întâmplat zic că Dacia venea de pe strada Lacul Roşu şi voia să intre pe bulevardul Ştefan cel Mare. Volkswagenul care venea pe bulevard a lovit cu forţă maşina autohtonă şi s-a proptit de un zid. „Roşia” a fost întoarsă pe şosea cu botul spre direcţia din care venise, iar „alba” era praf în faţă. Acum, doar poliţiştii pot spune ce şi cum.

În urmă cu vreo opt ani, când mergeam spre o filmare în Sălaj, la o cisternă răsturnată, am fost martor al altui accident, petrecut în faţa magazinului Crişul. Două femei au fost lovite de un BMW din faţa noastră atunci în timp ce încercau să treacă drumul prin loc nemarcat spre staţia de tramvai. Le-am văzut corpurile aruncat prin aer. Sanyi Nyulas, cameramanul care se afla la volanul maşinii, a blocat drumul ca să nu mai treacă nimeni, iar eu am fugit să văd cum sînt femeile. Am sunat la ambulanţă şi echipajul, care era cantonat atunci la o stradă distanţă, a venit urgent. Din păcate, una dintre femei a murit sub ochii noştri.

P.S. Medicul preferat mi-a trimis un link cu imaginile de la accidentul de care vă povesteam că s-a petrecut prin 2005-2006. Dincolo de duritatea imaginilor – din păcate, şi astfel de situaţii fac parte din viaţă -, se vede maşina de la Tranilvania TV care oprise chiar lângă victime. Filmarea a fost realizată de Sanyi Nyulas, care a pus mâna pe cameră abia după ce s-a asigurat că vin salvatorii. Care, remarc din nou, au sosit extrem de repede.

http://www.youtube.com/watch?v=0iz9GXGxGo4&feature=youtu.be

4 Comments

  1. Baietii mei se intorceau de la spital unde predase-ra un alt caz (y)
    Sany e prieten cu mine (y)Un baiat chiar bun !
    Cit despre”voi”,(ziaristii bihoreni),ati dat dovada de multe ori de constiinta civica (y)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.