Căţelu’, cel mai simpatic… căţel

Nu e vorba de una dintre poreclele pe care le aveam în liceu (cu precizarea că forma de atunci era Căţălu‘ 😀 ), ci de noul membru al curţii din sat.

Are trei luni, toate vaccinurile făcute şi câţiva purici din care am ucis o mare parte cu ocazia unei îmbăieri la care l-am supus după-amiază. Vărul doamnei mele zice că e teckel – Google confirmă 😉 , e exact opusul „ciobăneascăi” noastre Petra şi e cel mai cuminte câine dintre toţi cei pe care i-am avut. Stă unde-l pui, mănâncă tot ce-i dai, nu iese singur pe stradă, nu urcă pe terasă nechemat şi îşi urmează chemarea naturii pe o tăviţă cu nisip, special amenajată pentru el.

Deocamdată nu are un nume, că-l deţinem doar de două zile, dar e simpatic foc.

catel1catel teckel

Doarme tare mult. Cum găseşte un loc cu soare, se întinde liniştit şi trage un pui de somn. Ar roade tot ce găseşte, dar, cum vă spuneam, e tare cuminte. Aşa că roade papucii doar cu permisiunea stăpânului. 😀

catel3catel teckel1

Petra, căţeluşa noastră, l-a simţit de cum a fost adus şi s-a enervat atât de tare, încât am găsit-o căţărată pe gard, lătrând la el. Chestie de teritoriu, bănuiesc.

Între timp, Căţelu‘, că v-am zis că nu are alt nume – ocazional, îl mai strig eu Maxi, că tot e un mini-animal 😀 , a devenit centrul de interes al tuturor celor care ne intră în curte. Şi, ca un adevărat VIP, şi-a jucat deja propriul rol într-un filmuleţ.

[tube] https://www.youtube.com/watch?v=F_80EQ9d-2o [/tube]

P.S. N-am uitat de concediu. O nouă postare vineeeeeeeeee cât de curând!

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.