Concediu prin Europa: Noi, milionarii şi Monte Carlo (2) – Portul

Mi-am sărutat jumătatea şi am pornit-o lejer, ca un adevărat milionar 😉 , spre zona portului din Monte Carlo. Mai întâi, pentru că l-am văzut pe poliţistul din intersecţie extrem de atent, am trecut regulamentar, pe „zebră„. După aceea am observat că am fost singurul care am făcut asta 😉 ; mai încolo turiştii treceau liniştiţi drumul printre maşinile care se mişcau aşezat, la limita vitezei a doua.

M-am îndreptat spre mare coborând nişte scări printre clădiri pe care nu am putut să nu le fotografiez.

cladire Monte Carlo1clădire Monte Carlo4clădire Monte Carlo2clădire Monte Carlo5clădire Monte Carlo3Monte Carlo langa portclădire strada Monte Carlo

După care am ajuns pe promenada de lângă port. Am crezut că din câţiva paşi pot ajunge lângă miliardele – în total 😀 – ancorate în zonă, dar m-am înşelat. Cu doar câţiva kilometri.

port Monte Carlo1Marea Mediterană Monte Carlo

– Mă, tre’ să vorbesc cu cineva, să îi spun ce văd… ce simt. Pfaiiiii, ce imagine. Miliarde de euro care plutesc pe mare! 😀

E rezumatul extrem de redus al discuţiei pe care am avut-o cu frate-meu, pe care l-am sunat în timp ce mă sprijineam de o balustradă, lângă câţiva ruşi, şi mă uitam la iahturile din port. Trebuia să spun cuiva ce văd, să nu ţin doar pentru mine. Neia mea mai văzuse peisajul, nu aveam cum să o dau pe spate. Dar fratelo a fost îngăduitor şi m-a ascultat până la finalul celor aproape 10 minute vorbite în roaming 😀 .

Am avut ce vedea.

port Monte Carlo2port Monte Carlo3port Monte Carlo4port Monte Carlo5

Liniştit, ca un obişnuit al oraşului, 😉 am luat-o spre pontoane, ca să văd de aproape vasele.

pe strada Monte Carlostradă Monte Carlo

Evident, plin de turişti. Aşa că simţeam în mediul meu.

panorama port Monte Carlo

port Monte Carlo6port Monte Carlo7port Monte Carlo8port Monte Carlo9port Monte Carlo10port Monte Carlo11port Monte Carlo12port Monte Carlo13port Monte Carlo14port Monte Carlo15port Monte Carlo16port Monte Carlo17

Mi-a luat câteva ore să mă plimb prin port. Am căscat ochii la tot ce mi-a ieşit în cale şi am întrebuinţat la maximum telefonul meu LG, transformat în aparat foto de concediu. 🙂 Adevărul e că, prin vizită în Monte Carlo, nu poţi rata portul; e musai să-l vedeţi când le treceţi pragul milionarilor.

Am mai făcut ceva pe acolo, care a trezit suspiciunea unui echipaj de Poliţie. Nu, nu am vrut să dau un jaf în stil românesc şi nici nu aveam de gând să şed cu mâna întinsă. În schimb, am luat la pas nişte scări, din multe care urcă printre casele şi blocurile îngrijite. Agenţii m-au privit cam cruciş: nu cred că au prea văzut un turist care să se complice cu scările abrupte, tare obositor de urcat – m-am convins repede – şi care duceau spre o stradă care nu oferea multe de văzut. 😀 Dar m-au lăsat în pace.

scări Monte Carloscări Monte Carlo1

Iar de sus am mai aruncat o privire spre blocurile căţărate pe munte, dar atât de aproape de mare.

blocuri Monte Carlo

M-am întâlnit cu jumătatea mea după câteva ore de plimbare, chiar în locul unde se atinge cea mai mică viteză din Formula 1, în curba în ac de păr de pe traseul din Principat. 🙂 Care nu a impresionat-o pe Neia mea. În schimb, eu… 😀 Eu am simţit o miime din sentimentele încercate de piloţi, după ce am trecut prin zonă cu Mercedesul din dotarea personală.

curba traseu Monaco1curba traseu Monaco2

Nu am petrecut toată ziua alături de monegasci, dar am adunat o tolbă de amintiri. Pe care le am şi acum proaspete. Că nu oricând apuci să te plimbi alături de milionarii din Monte Carlo. Pe jos, dar te plimbi. 😀

Dar, cu siguranţă vom reveni pe acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.