(P) De la blugi şi tricou la haine care te pun în valoare

Blugi, tricou şi pantofi rezistenţi, de piele şi neapărat cusuţi. Cam asta era, în tinereţea-mi revoluţionară, ideea subsemnatului despre modă. Nu prea mă interesa cum mă îmbrăcam, conta mai mult decât orice să mă simt lejer şi, pe cât se poate, să-l copiez pe Brandon Walsh, din Beverly Hills – pentru cunoscători. 😉 E adevărat, mai ştiam că la pantaloni negri nu iei niciodată ciorapi albi, că o haină trebuie musai călcată – eram specialist în aşa ceva în perioada de burlăcie – şi că nu poţi ieşi niciodată în oraş cu pantofii nefăcuţi (asta e una dintre lecţiile primite de la tata).

Evident, înaintarea în vârstă şi experienţa căpătată după întâlnirile cu oamenii pe care profesia mi i-a scos în cale mi-au schimbat felul de a gândi. Deşi am încă probleme de răbdare când merg printr-un magazin de haine (Neia mea ştie cel mai bine cât trage de mine să probez sau să îmi dau cu părerea despre un articol de îmbrăcăminte ori despre o pereche de pantofi), am realizat că o fi adevărat că haina nu-l face pe om, dar îl ajută să urce în ochii celorlalţi, să fie apreciat şi tratat ca atare.

Trăim într-o lume în care ne confirmăm statutul social şi prin intermediul stilului în care ne îmbrăcăm. Şi nu doar statutul, ci şi educaţia şi felul de a fi. Nu-i aşa că aş da dovadă de lipsă de respect dacă m-aş duce în blugi şi tricou la o întâlnire cu primarul ori cu şeful Poliţiei?

Aşa că, în ultimii ani garderoba subsemnatului s-a îmbogăţit continuu. Nu intru în detalii, dar, mai ales cu ajutorul jumătăţii mele, am schimbat total felul de a mă îmbrăca.

Bine, acum am ajuns să fac şi oareşce nazuri în privinţa îmbrăcăminţii, să am pretenţii. 🙂 Nu exagerate, dar îmi place să analizez ce culori îmi vin bine, cum arată o cămaşă ori pantofii. Mă uit şi pe internet, unde caut haine online. M-am lămurit că astfel găseşti chestii mişto, de firmă sau nu, dar în ton cu moda şi comode, indiferent de stilul pe care îl ai. Ai şi avantajul că le poţi comanda la orice oră, chiar şi noaptea dacă nu ai somn, şi băieţii ţi le aduc direct la domiciliu – pentru cei care nu au chef de plimbări lungi prin magazine, iar mie asta mi-a plăcut la maxim.

b mall

În plus, dacă nu eşti satisfăcut, le trimiţi înapoi. Simplu şi eficient!

Iar la o haină care arată bine, sfatul meu e să asortaţi şi un ceas pe măsură. V-o spune din propria experienţă un tip căruia îi plac „orologiile de mână”. 🙂 E o pasiune abia înmugurită, dar m-a prins şi acum fac schimb de idei cu alţi „virusaţi”. La fel, recomand şi aici internetul, unde am aflat de ceasurileGuess bărbăteşti. Arată într-un mare fel şi au preţuri de bun simţ, pentru oricine îşi doreşte un ceas care să-l reprezinte.

ceasuri Guess b mall

Adevărul e că un om are valoare prin el însuşi, dar, vorba intelectualului modern, o haină mişto şi un ceas pe măsură îi adaugă plus valoare. 🙂 Nu-i aşa că sună interesant?

 

Fără categorie

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.