Nu m-am dus la vot

Un bun prieten ii urechea, e drept, in mod decent, pe cei care nu au mers la votare. Printre ei m-am numarat si eu. Chiar daca ideile lui sint corecte, i-am explicat de ce nu am facut-o. Pe scurt:

1. m-am saturat ca sa dau votul unor oameni si partide si sa ajunga la putere nu cei pe care ii voteaza electoratul, ci acei pe care ii vor aliantele de conjunctura, facute doar pentru ciolan. Stalin avea o vorba: nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. Parafrazandu-l, pot zice: nu conteaza cine voteaza, ci cine cu cine face alianta.

2. m-am saturat ca, desi au inregistrat constant caderi in preferintele oamenilor, unele partide sa se laude cu cat de mult sint iubite de electorat. Ca am avut dreptate au demonstrat-o liberalii si pesedeii: dupa votul de duminica au sarbatorit poate cele mai slabe rezultate inregistrate vreodata. Singurul Ion Iliescu care si-a dat seama ca au dat-o in bara si a cerut congres extraordinar in PSD. Ceilalti traiesc o eterna reverie.

3. m-am saturat ca politicienii sa-si bata joc de alegatori. explicatie: la alegerile pentru Parlamentul European au trimis pe liste garda a doua, a treia sau a douazecea din partidul fiecaruia. Nu s-au obosit sa-i promoveze, sa le faca cunoscute programele, ideile. Bineinteles, banii trebuie pastrati pentru campaniile electorale de anul viitor. In plus, foarte putini au aflat despre ce inseamna votul uninominal. Cum sa voteze daca nu stiu ce? Asadar, daca politicienii nostri nu s-au deranjat sa-mi explice cine sint candidatii si ce vor ei sa faca sau ce e uninominalul si cu ce se mananca, eu de ce sa ma deranjez sa merg la urne? (Apropo, doar faptul ca lucrez in presa si imi place sa fiu un tip informat m-a facut sa ma uit la emisiunile electorale de la Realitatea, singurul post care s-a implicat cat de cat in supa asta numita campanie europarlamentara, si sa aflu mai multe despre candidati si uninominal. Dar omul simplu, care are pe cap grijile serviciului si ale familiei, de unde sa se mai intereseze si de politica damboviteana?…)

p.s. Dupa o astfel de saptamana asa-zis electorala, stiu ce as face: as bea un sake cu Daniel Funeriu sa discutam despre Japonia, stiinta si schimbarea Romaniei, dupa care as trage o fuga sa incerc o cafea descantata de Pavel Corut, ca sa mai aflu chestii interesante.

Fără categorie

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.