Cu mainile curate si spalate

DNA i-a luat, in sfarsit, la frecat pe sefii unor cluburi. Si? Asta-i stire? Poate la noi, in Romania, o fi. In tara unde niste babe sexagenare sint trimise dupa gratii pentru ca tin cu protezele de pamantul lor, o stire cu anchete in fotbal reprezinta ceva mai elevat, in „top-class-ul” dezbaterilor facute la tv. Faptul ca niste presedinti de club sint urmariti penal nu ma prea intereseaza. Au fost si altii anchetati si acum sint bine mersi, prin Elvetia, Franta sau chiar prin tara. Au fost altii care au dat tzepe mult mai mari decat cei acuzati ca au belit de vreo 10 milioane de euro niste cluburi. (Auzi, 10 milioane 🙂 Fasss, nu? Cam cat reportul la 6 din 49.) Si nu au patit nimic, ba unii chiar si-au dezvoltat afacerile.

Stirea adevarata va veni in momentul in care smecherii astia care si-au tras bani negri din fotbal vor fi trimisi dupa gratii si pusi sa dea inapoi toti euroii „evazionati”. Atunci merita sa-mi bat capul intr-o oarecare masura.

Atunci voi fi curios daca la noi se vor aplica masurile dure din Italia, unde un club ca Juventus a fost trimis in Serie B. Oricat m-ar injura stelistii, cainii rosii sau alti asemenea, cred ca echipele ale caror patroni le-au intretinut cu bani negri trebuie sa urmeze soarta finantatorilor. Trimise dupa gratiile ligilor inferioare, unde sa-si puna in cap cenusa pocaintei.

Stiu ca nu va fi asa. Traim, vorba lui Badea, in Romania si, vorba obsedanta a lui Copos, de ce sa aruncam cu noroi in cei care au investit in fotbal? Oricum se spala rapid si vor avea mainile curate. Asa ca sa nu tragem in ei, ca se jura ca nu au tradat si invoca sufletul si dragostea suporterilor. De care multor sefi din fotbal nu le pasa, dar pe are le amintesc sforaitor, cu mari trairi sentimentale, de fiecare data cand li se arunca sub nas un microfon.

Fără categorie

1 Comment

  1. si ce daca-i cerceteaza. nu o sa-i condamne niciodata.apropo …nu stii vreo banca sa-mi imprumute 100.000.000 euro…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.