Noaptea in care a murit un copil

Un copil a murit in noaptea asta. Avea 15 ani. Dar moartea lui si-a avut rostul ei. Neasteptat de nimeni. De parca moartea ar avea vreun rost. Uite ca acum a avut. Parintii lui si-au dat acordul ca ficatul, rinichii si unele tesuturi sa ii fie prelevate. Sa-i ajute pe altii sa traiasca.

Cat de greu trebuie sa le fi fost sa ia o astfel de decizie… Si-au vazut fiul mort, pentru ca de vineri, cand s-a petrecut accidentul, pana sambata, putin dupa ora 20, cand la spitalul judetean din Oradea a inceput operatia de prelevare, doar aparatele il mai tineau in viata. Dar au gandit uman. Organele lui pot salva de la moarte alti oameni. Au dat viata altora. Ce gest… Cati dintre noi ar face asa ceva? Cum pot fi rasplatiti asemenea oameni, carora li s-a luat ce aveau mai scump?

Era din Valea lui Mihai si avea toata viata in fata. Vineri, in drum spre scoala, l-a lovit o masina. Pustiul era pe bicicleta si imediat a intrat in coma. Acum, traieste doar in amintirea parintilor. Si o parte din el exista in altii, ajutandu-i sa respire, sa vada, sa traiasca. Moartea capata cateodata un sens. Desi nimeni nu-l intuieste din timp…

Fără categorie

1 Comment

  1. Cata durere…cat chin…si cata putere in sufletul parintilor pentru o asemenea alegere, plina de speranta gatuita ca fiul lor va trai intr-un fel in toti cei care vor fi ajutati sa traiasca…ma-nclin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.