Idioti de noapte

La adapostul intunericului multi isi fac de cap. Veneam sambata noaptea de la redactie. Pe la 3, cand intorc spre piata Independentei, langa fostul TVS, nu stiam cum sa pun frana mai repede. In fata mea, exact in mijlocul strazii, pe liniile de tramvai, un idiot isi parcase masina. Fix in mijlocul strazii. Toti care treceau prin zona erau obligati sa il ocoleasca ca boul blocase juma’ din strada… Pot pune pariu ca e un fitzicau – vorba colonelului Tudor – care venise la un club de fitze din zona. Beat sau drogat, ce naiba mai conteaza. Il durea in varful dotarii pe care probabil ca o foloseste mai mult decat creierul.

In zona nu era picior de purtator de grade pe umar. Politaii erau mai preocupati sa opreasca adolescente pe care sa le tina in frig si sa glumeasca explicit cu ele. Cu doua ore inainte de chestia asta, cand veneam de la aeroport, de la o filmare, un tinerel cu uniforma m-a tras pe dreapta. Probabil de ce aveam Matiz, ca aluia cu BMW din fata i-a facut semn amical sa treaca. Cat mi-a verificat permisul am avut ocazia sa vad cu ce se ocupa colegul astuia. Vrajea o blondina si radea cu ea… sau de ea, ca nu poti sa-ti dai seama cand vezi o discutie dintre un politai si o blonda. „Vai, da’ cum?”, se intreba bambina, printre ranjete si tremuraturi.

Apoteotic, drumul spre casa era sa mi se sfarseasca brusc intr-un tomberon. Asezat strategic in mijlocul strazii Aluminei, putin mai sus de biserica Sf. Andrei. Vreun betiv sau o gasca de adolescenti cretini l-au pus in mijlocul drumului, ca sa se distreze. Am tras masina pe dreapta, am coborat si l-am tras la marginea soselei. Un taximetrist care credea ca m-a apucat pasiunea plimbarii tomboroanelor in miez de noapte s-a oprit si m-a privit socat. I-am arat ca obiectul era in mijlocul soselei si ca nu fac altceva decat sa degajez zona. A dat aprobator din cap si a plecat mai departe. Abia apoi am vazut ca pe strada adiacenta, un alt tomberon avusese aceeasi soarta si isi revarsase continutul in mijlocul drumului.

Idiotii astia sint ca vampirii, actioneaza doar noaptea. Ziua is cuminti si nu scot botu’. Adica sint cam lasi. Pacat ca politistii din patrulele de strada sint mai preocupati sa glumeasca cu blondine si sa opreasca Matizuri, decat sa faca curatenie cu fitzosii din cluburi si cu amatorii de plimbat tomberoane.

Fără categorie

1 Comment

  1. si de ce te-a oprit garcea. nu trebuia sa aiba un motiv? si garda asta noua ca cea veche…aceleasi obieceiuri. nu cauta infractori…opresc lumea in trafic sa para ca muncesc. nu-i de mirare ca numai infractorii ii mai respecta cat de cat… si nici aia doar plevusca.
    iar cu blonda, doar in fat lor mai apar importanti ca in rest toti ii injura. apucaturi de tarani de la coada vacii. ce sa-i faci? io am mai spus… nu poti sa iei de pe ulita un copil de 18 ani si dupa un singur examen sa-l trimiti in strada. needucat , nescolit….caracterizat printr-un singur cuvant…..PROST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.