Ploaia dintre cei 4 pereţi

Cod galben. Alertă maximă. Precipitaţii în averse şi descărcări de nervi 🙁 La naiba! Nu în ţară, ci în PROPRIUL MEU APARTAMENT!!!!

E ora 1 noaptea (!!!!!!!!) şi aud ca prin vis un clipocit… Nu dorm, doar citesc nişte declaraţii din „Gazetă”. „Cine naiba îşi face piscină la ora asta?” Mă ridic şi mă îndrept spre bucătărie. Un metru jumate mai încolo regret că nu am slipul la îndemână. O ditamai băltoaca îmi face cu ochiul şi creşte ameninţător…sau, mă rog, aproape ameninţător. Apa se prelingea pe pereţi şi se aduna cuminte într-o regiune mai de „luncă” a încăperii.

Înainte de a-mi creşte tensiunea, fug în baie, iau găleata şi mopul şi dau bătaie la adunat molecule combinate de hidrogen şi oxigen. Ale dracu’ individele, că se dau greu strânse!

După ce am stabilizat situaţia, am încercat să găsesc sursa cascadei din bucătăria personală. Am crezut prima dată că o bătrânică din apartamentul de deasupra mea e autoarea. Nici vorbă. Când am ajuns la etajul 3, femeia dialoga disperată cu doi vecini mai tineri, afectaţi şi ei de lichidul care avea în zonă un debit mult mai mare decât la subsemnatul. Apartamentul bătrânei era, nu exagerez, transformat într-un mic lac şi apa izvora, la propriu, din tavan. „E nasol!”, constat şi nu-mi rămâne decât să-l iau de gât de idiotul de la 4, care a uitat deschis robinetul de apa caldă, care nu a curs timp de vreo 2 zile.

N-am şansa de a tranşa scurt problema, pentru că, spre norocul lui, tipul nu era acasă. În schimb, era acasă şeful de scară, care a întrerupt apa din beci.

Acum e trecut de ora 2 şi, după ce am strâns două găleţi de lichid maro de pe jos, bucătăria mea miroase a dispersit proaspăt şi nu mai am apă la robinet. Pagubele nu sînt mari, dar mi-e groază că nu voi putea face duş 🙁 Aşa că am pus la punct o strategie „suntzun-iană”: dimineaţă aştept până când şeful de scară va redeschide robinetele din beci şi abia apoi merg la redacţie.

Logic, nu?

P.S. Inundaţia de azi e prima în care mi-a fost afectată bucătăria. În schimb, deşi simpatică, bătrânica de la 3 mi-a făcut franjuri tavanul băii de vreo 3-4 ori…

Fără categorie

1 Comment

  1. RISCUL DE A STA LA BLOC… IO AVEAM PROBLEME CU UN MOSCARE NU DOREA SA RECUNOSCA NICI CUM CA DE LA EL ERA PROBLEMA. CERT E CA AVEA ALA O BAIE DIN 1900 TOAMNA, TOata gauri, plin de mansoane, si alte coliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.