Cronica de lângă fotoliu: Disciplina – campioană!!!

– Ţii cu Olanda, cu drogaţii ăia?

Întrebarea are ceva din idioţenia celor care îi consideră pe români un popor de ţigani ori de hoţi din cauza unor indivizi subunitari ca IQ ori caracter. Totuşi, i-am răspuns.

– Da, pentru că a crezut în ea, e o echipă disciplinată, care a demonstrat că poate ţine piept tehnicii altor forţe. Are o şcoală de fotbal extraordinară, jucători prin toate marile campionate ale Europei şi nişte suporteri foarte mişto.

Cu toate acestea, recunosc: Spania a meritat să câştige! Iar lacrimile lui Casillas rămân cel mai frumos moment al finalei Mondialului sud-african. Golul lui Iniesta a venit la timp; parcă nu-mi doream ca o finală să fie decisă la 11 metri, deşi poate era mai dramatic. În schimb, cei doi portari au făcut un meci mare! Au blocat porţile şi au scos nişte mingi pe care eu, de la 2 metri de televizor 😉 , le-am văzut în plasă.

(foto: Francefootball)

Interesantă a fost şi schema de karate aplicată lui Xavi Alonso.

Cu excepţia acelui meci de debut cu Elveţia, ibericii au mers ceas. Au îmbinat perfect disciplina (cât de importantă e în orice domeniu) cu tehnica unor jucători nemaipomeniţi. Doar Torres m-a dezamăgit, cred că nu trebuia să-şi tundă podoaba capilară. 😀 Oricum, Spania lui Des Bosque a arătat că nu degeaba este şi campioana în exerciţiu a Europei.

Ăsta e fotbalul actual, iar Spania e regină!

Cât despre finala mică, deşi îmi place tot ce e german – maşini, disciplină, curăţenie, stil de viaţă, rigurozitate – am ţinut cu Uruguay. Sud-americanii au pierdut pe mâna lor, la câte greşeli au făcut. Iar nemţii au profitat, deşi au părut că nu se prea bucură. În rest, vreme de toamnă, cu multă ploaie, un comentator nasol – nu înţeleg cum TVR trimite un singur comentator la o finală mică de Mondial; de aceea ar trebui, zic eu, ca o televiziune privată să transmită competiţiile importante, sigur nu o să-şi bată joc de telespectatori – şi imnul german care nu a fost cântat de jucătorii naturalizaţi 🙂 .

Una peste alta, o să-mi fie dor de campionatul ăsta mondial, mai ales când va începe liga întâi!

Fără categorie

1 Comment

  1. Si eu am tinut tot cu Olanda. Dar au jucat mai prost ca Spania. Totusi chelu’ ala de la olandezi scapa de doua ori singur cu portarul si rateaza ca un debutant. Penibil. Si-au meritat soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.