Maşinuţe pe drumuri necurăţele

Când ninge, e clar – că scrie la manual: foloseşti cel mult viteza a treia, nu atingi frâna şi înjuri. Pe toată lumea: începând de la ăla din faţă, care îţi bagă în ochi faza lungă, până, mai ales, pe cei care ar trebui să se ocupe de curăţarea drumurilor. Pe primul îl înţelegi: aprinde toate luminile maşinii doar-doar o vedea pe unde vine drumul, confundat de multe ori cu câmpul, că-s la fel de albe amândouă. Faci şi tu la fel, din acelaşi motiv! Dar pe cei de la deszăpezire, cum să-i înţelegi? Au o treabă şi nu şi-o fac!

Se laudă mereu că ei ies pe şosele încă de la primii fulgi de zăpadă. Fals! Marţi, când ningea cu furie, pe şoseaua dintre Oradea şi Leş, spre Salonta, n-am văzut nicio autospecială de curăţat drumul. NICI UNA pe o distanţă de 50 de kilometri, că am luat-o apoi şi spre Tinca. Pe şoseaua principală era ceva trafic, aşa că aveam vârfuri de viteză 😉 de 60-70 km/h. Nasol a fost când am ieşit din Leş spre Tinca. Cum mai puţine maşini circulau în zonă, drumul era acoperit de zăpadă şi viteza medie a scăzut considerabil. Iar dacă pe drumurile principale nu trecea niciun utilaj, devenise clar că şoseaua din sat a fost lăsată în plata bunului Dumnezeu.

(da, da, ăsta e un drum, deşi nu pare)

Noroc că Eosul şi-a făcut datoria ca de obicei – maşină bună- dar a fost marcat şi el de experienţa prin care a trecut. 😀

După toate astea, a doua zi dimineaţa colegii îmi spun că oficialii de la deszăpezire ne-au declarat sec că nu au fost probleme pe şosele. Să-i spun nesimţire, bătaie de joc sau cum?

Totuşi, nişte colegi de la RCS-RDS au dat dovadă că şi-au păstrat simţul umorului şi au transformat maşina lui Yvette într-un personaj din „Cars” 😀 😀

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.