De dragul unor ochi albaştri

Cont euro: RO 02 BRDE 360SV15 781603 600

Cont lei: RO 55 BRDE 360 SV 15781 513 600

deschise la BRD sucursala TIMISOARA
pe numele UJHELYI MARIA

Numar de contact: 0742/47.38.88 – BALAJ MARIA

– Trebuie să facem materialul! Fetiţa are nevoie de ajutor!

Colegul Bogdan Costea obişnuieşte să insiste pentru materialele pe care le face, chiar dacă ştirea merită sau nu. E o atitudine normală de reporter, iar Bogdan e unul dintre cei mai capabili cu care am lucrat până acum. După ce l-am ascultat cu atenţie şi, apoi, am văzut imaginile, i-am dat dreptate. Iar ştirea a intrat în jurnalele TVS.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=60sC7vl–JI]

Are ochii albaştri. Incredibil de albaştri. M-au fascinat de prima dată când i-am văzut, aşa cum alţi ochi de culoarea cerului m-au cucerit definitiv acum doi ani.

Narcisa este din Sântimreu, un sat din Bihor la vreo 20 şi ceva de kilometri de Oradea. Are 10 ani şi ochii albaştri. Aproape că a uitat cum e să te joci afară, alături de ceilalţi copii. Cea mai mare a timpului o petrece în pat, iar mama şi tatăl încearcă să-i alunge norii de pe ochişori. Ştiu cu toţii că poate să rămână paralizată pe viaţă.

Anul trecut, copila a simţit o durere la picior. După tot felul de controale, vestea cea mai cruntă a venit de sărbători: medicii i-au descoperit o tumoră pe coloană. Dacă nu este extirpată la timp, îi va lua Narcisei dreptul la a-şi mai folosi vreodată picioarele. Cumplit! La 10 ani, fetiţa cu ochi albaştri ştie că poate privi viaţa dintr-un scaun cu rotile. De aceea, nu-şi doreşte altceva decât să fie operată şi să se întoarcă acasă. O spune cu o oarecare teamă, dar şi cu speranţă.

Medicii din Timişoara s-au oferit să o opereze gratuit pe Narcisa, dar proteza de care e nevoie costă mult prea mult pentru părinţi: 2500 de euro. Oamenii nu au renunţat însă, chiar dacă în mai puţin de două săptămâni copila trebuie neaparat operată. Ştiu că semenii lor cu suflet mare vor fi alături de ei. De aceea le-au şi cerut sprijinul, iar materialul lui Bogdan Costea e un strigăt de ajutor al unor părinţi care se luptă pentru copilul lor.

La grădiniţa din sat şi la şcoală, copiii au început să adune bani. A dat fiecare cât a putut.

– Dăm şi noi. Măcar 10 lei, m-a surprins Sorin, regizorul de la TVS, marcat şi el de situaţia Narcisei. „Ştiu că nu-i mult, dar se adună. Dacă ar da şi alţii…”

2500 de euro e mult pentru cineva care trăieşte din câteva sute de lei pe lună, dar nu e sumă mare pentru miile de oameni cu bani şi cu suflet din jurul nostru. Şi nici chiar pentru noi, cei care trăim din salarii, aşa cum sînt ele. Dacă am pune mână de la mână, am putea reda fericirea unui copil. AM PUTEA SĂ O FACEM, MĂCAR DE DRAGUL UNOR OCHI ALBAŞTRI.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.