Propunere anti-cretini pe şosele

Ce-aţi zice dacă am pune lângă tradiţionalul semn de avertizare pentru trecerea de pietoni…

… acest semn?

Oare mononeuronii cretini care se ţin de volan şi ştiu să numere doar până la 100 şi ceva pentru că asta e viteza cu care merg prin oraş ar lăsa-o mai încet, având mereu în faţa imaginea unei potenţiale victime a inconştienţei lor? Oare pietonii imbecili care se aruncă pe trecere doar pentru că e dungată şi le-ar aparţine ca o moşie, fără să se asigure – că doar e vorba de viaţa lor -, ar face acele mişcări de uitat în stânga şi apoi în dreapta, aşa cum noi, ăştia mai cu mulţi ani în buletin, am fost învăţaţi la patrula şcolară?

Am putea să încercăm să-i speriem puţin. Nu merge cu vorba bună, ştiu. S-a încercat atât, fără rezultat. Nu prea merge nici cu amenda sau cu cercetarea penală. Unii au bani mulţi şi scapă iute. Măcar să folosim banii pe care îi dau cercopitecii pe amenzi ca să-i lucrăm finuţ la subconştient. Le băgăm în creier imagini din CSI şi poate că-i înfricoşam fără să-şi dea seama.

Ar rezulta ceva în genul fotografiei de pe hotnews.

P.S. Ştiu, unii ar putea să nu vadă semnul ăsta din cauza vitezei şi să treacă peste el fără să-l bage în seamă. Dar alţii poate că-l observă când schimbă telefonul dintr-o mână în alta şi scapă piciorul pe pedala de frână. E o metodă nu prea scumpă, dar poate fi eficientă.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.