Oportuniștii

UPDATE: Mă miră lipsa de reacție a lui Băsescu. Sînt tare curios când va ieși și ce va spune. Până atunci, sînt gata să pariez ca îl va debarca pe Boc. Am eu, așa, un filing.

Se enerva o internaută că nu avem sânge în instalație și că, deși ne e rău, nu ieșim în stradă să demonstrăm. ”Pentru ce s-o facem?”, aș întreba-o eu, cu riscul să fiu acuzat de lipsă de lichid vital, în ciuda cantității suficiente cu care m-a înzestrat Cel de Sus. Să ies în stradă să strig împotriva lui Băsescu, ca să vină alți politicieni să folosească nemulțumirea mea pentru a se instala ei la putere? Să fure cum au furat și ceilalți înaintea lor? Chiar atât de tâmpit am ajuns să uit că în țara asta politicienii sînt mână în mână și se perindă la guvernare după principiul ”pleacă ai noștri, vin ai noștri”? Își văd doar interesul lor și se folosesc de nemulțumirile oamenilor la adresa Puterii ca să se cațere ei la conducere, așa cum a făcut fiecare partid ori coaliție în ultimii 20 și ceva de ani.

Nu ies în stradă ca oportuniștii de orice fel să-mi confiște nemulțumirile – ohohooo, câte am în legătură cu situația din țară – și să le folosească ei drept armă electorală! Nu fac parte din masa de manevră a nimănui! Îmi spun răspicat opiniile și nu am nevoie de îndrumători care să-mi arate unde și cum să o fac.

Plecarea medicului Arafat din Guvern a stârnit nemulțumiri. Corect. Oamenii au decis să iasă în stradă, să-l susțină și să-și strige nemulțumirile în legătură cu viața tot mai grea pe care o duc. Iarăși corect. Însă mișcarea pornită pe Facebook (timpuri moderne și modernizate, ce să-i faci) a ajuns să fie confiscată de politicieni și de galeriile de fotbal. Primii au văzut în această situație ocazia perfectă de a acumula capital electoral, că tot e un an cu alegeri, și de a-l dinamita politic pe locatarul de la Cotroceni. Ceilalți nu au ratat prilejul de a se bate cu jandarmii și de a face ce se pricep mai bine: anarhie. Fără ei era o mișcare curată, în care aș fi crezut cu toată tăria.

Creatorul SMURD-ului a sesizat ca numele său poate fi folosit de politicieni și a cerut oamenilor să nu mai iasă în stradă. Apelul său a cernut rândurile protestarilor și s-a ajuns ca mulți dintre cei ieșiți în stradă să nu aibă legătură cu medicul Arafat, cu SMURD-ul – pe care-l confundă și după 20 de ani cu Ambulanța – ori cu legea sănătății – despre care nu știu mai nimic. În schimb, i-au unit lipsurile și problemele cu care se confruntă zilnic într-o țară în care TOATĂ clasa politică se crede deasupra tuturor, chiar și a legii.

Oamenii sînt sătui de Băsescu, Boc și PD-L, e clar. O spun sondajele. Dar sînt sătui și de Antonescu, Ponta, Kelemen, Iliescu, adică și de opoziția care acum încearcă să ne prostească, aruncându-ne în față pactul pentru Sănătate. Au fost și ei la putere și tot un drac a fost. N-au făcut nimic și acum se afișează drept salvatorii patriei.

Să ne înțelegem: nu susțin niciun partid, pentru că mi s-a acrit de ele. Susțin oamenii inteligenți, gospodarii, cei care vor să facă multe pentru cei din jur, nu doar pentru propria persoană. Iar unul dintre aceștia e Raed Arafat. Pe el îl voi susține mereu, așa cum voi sprijini întodeauna SMURD-ul, un serviciu de urgență care a schimbat o țară. Și mai recunosc un lucru: susțin, punctual, oameni implicați în politică, foarte puțini, din partide diferite, care au înțeles să pună interesul celor care i-au ales deasupra interesului personal. Repet, sînt foarte, foarte puțini, dar sînt. Și tare aș vrea să rămână așa și să îi ”contagieze” și pe ceilalți 99.9999%.

Apropo de Facebook: să dai like unei cauze nu înseamnă că faci ceva palpabil. 

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.