Ce să facem cu România

UPDATE: Oamenii au ieșit în stradă și la Baia de Arieș. Mai precis, omul a ieșit la demonstrație. 😀

[tube] http://www.youtube.com/watch?v=dzQ40zpTsgA&feature=player_embedded [/tube]

Un indignat din cei adunați sub un steag gaurit – tăiat la mijloc doar ca sa creeze sentiment de revoluție ianuaristă – îi îndemna pe români să iasă în stradă, dacă vor să trăiască bine și să scape de greutăți. Poate el crede că așa se rezolvă treburile în țara asta, dar nu-i nimic mai idiot decât să crezi că o țară își revine dacă ne apucam să-i batem străzile și să încercăm să o schimbăm stând pe trotuare și rondouri. Asta a fost acum 20 de ani, dar și atunci au venit alții mai versați în politică și ne-au demonstrat că noi îi vrem pe ei, că ei sînt salvarea națiunii 😉 , deși părinții noștri au salvat națiunea asta de Ceaușescu.

Acum avem de făcut altceva cu România: SĂ O SALVĂM DE NOI ÎNȘINE! Să ne schimbăm noi, ca să nu ne mai chinuim inutil țara. Să punem mâna să lucrăm, nu să dăm din gură și să ne uităm cu jind la cei care au, să lăsăm șmecheria și să ridicăm la rang de virtuți maxime cinstea și verticalitatea. Să-i ajutam pe cei ce vor să muncească, să creeze, nu să le punem bețe în roate, obsedați de „capra” lor. Să ne alegem oamenii pe care îi vrem și să nu mai punem botu’ la un kil de zahăr și un litru de ulei, date din 4 în 4 ani de oameni zâmbitori, cu geci colorate și consoane  pe spate.

N-am mers în ultimii ani la vot, dar o voi face, ca să nu mă simt frustat că ar fi putut fi altfel dacă aș fi dat și eu stampila prin cabina de vot. Și, de ce să nu recunosc, sînt alții mult mai deștepți decât subsemnatul, motiv pentru care aștept idei despre „ce să facem cu România„.

Ne merităm soarta, iar dacă vrem să schimbăm ceva nu e suficient să ne plângem de milă si să urlăm în stradă.

Fără categorie

1 Comment

  1. Ai dreptate in ce spui. Clasa politica actuala nu am importat-o din Congo. Noi am impus-o acolo sus si ea este oglinda noastra. Sunt gunoaie morale si corupti pentru ca noi am permis sa fie. Micile noastre interese (galetile, pixurile, uleiul, spectacolele electorale) au primat in fata ratiunii si nu am reusit sa vedem valoarea si corectitudinea unora ci doar darnicia interesata a smecherilor din politica. Incet incet, in fruntea tarii au ajuns doar acestia din urma. Vina ne apartine. Trebuie sa ne-o asumam si sa invatam din greseli (ceea ce nu prea cred).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.