Revoluția de la 4:36

Pentru unii, revoluția de pe străzi a început acum vreo 13 zile. Pentru mine, revoluția a avut startul marți, la ora 4:36. Și 42 de secunde.

De obicei, la ore de astea îmi trimit mesaje pompierii, SMURD-ul sau Poliția Rutieră. Când am auzit bipăitul telefonului, am sărit din pat cu energia pe care doar sunetul enervant al mobilului și curiozitatea legată de ce s-o mai fi întâmplat ți-o dă. Când am citit mesajul trimis prin 8100 (ca să știți ce serviciu să blocați) nu m-am putut abține să nu-l trimit pe expeditor în… mda.

LA 31/12/2011 EURIBOR 6M este 1,617%. Rata luna ( 🙂 ) la creditul dvs de nevoi personale este: …. Banca x

Să ne înțelegem: nu-l cunosc pe Euribor ăsta, nu am studiat împreună, în aceeași bancă, la facultate, iar 6M bănuiesc că e o clasă evoluată a M-Power-ului de la BMW 😉 , că nu pot să-mi închipui altceva. Pe lângă inevitabile greșeli gramaticale, doar acolo lucrează economiști, nu specialiști în DEX, mesajul de la bancă nu a reușit să mă informeze, pentru că știam lucrurile astea de vreo două săptămâni, când, ca orice român deținător de credit la instituțiile astea de ”ajutor reciproc”, m-am dus să-mi spună cum stau la început de an. În schimb, am realizat împotriva cui ar merita să protestez în piața publică, cu pancarta într-o mână și portavocea în cealaltă.

ÎMPOTRIVA BĂNCILOR, oameni buni! A celor care ne obligă să le returnăm de două-trei ori mai mulți bani decât ne-au împrumutat și care măresc dobânda cum vor mușchii lor, pe care, apropo, îi denumesc în diverse moduri, terminate cu BOR. Aș protesta, deși nu-s convins că putem schimba ceva; doar bancherii sînt pe mână cu politicienii, judecătorii și alte specii care ne mulg de bani, ne impun dreptatea lor (ce ironie!) și vor să ne transforme într-o specie obedientă.

Ca să le adopt metodele, le-aș trimite și eu un mesaj, tot prin 8100.

La 26/01/2012 ADILABOS 1,90M (înălțimea 😀 ) are un salariu de 10,214% din cel al unui producător TV din Occident. Așa că nu poate plăti rata sola(ră) la creditul de care avea mare nevoie, rată care e la același nivel cu cea plătită de un locuitor din țările vestice. 

Aș aștepta ora 4:35 și câteva secunde ca să le trimit SMS-ul și să le deranjez somnul dulce. Măcar pentru o secundă aș râde mefistofelic, după care m-aș stresa din nou cum să-mi plătesc rata. 🙁

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.