Băse e de vină!

O spun cu toată convingerea: Băsescu e de vină pentru că iarna ne-a cucerit și anul ăsta! Și Boc e de vină – chiar dacă a demisionat! Și Udrea, și Blaga, și Ritli, și Antonescu, și Ponta, și Năstase, și Iliescu, și Constantinescu, și Ciorbea, și Roman. Și Filip, și Bolojan, și Groza! Toți!

Pentru că de două decenii iarna ne ia la mișto și face ce vrea cu noi. Nu există an în care să nu aud expresia devenită cutumă: ”am pierdut bătălia cu zăpada și viscolul”. 🙁 Se zice că nu ai cum să te pui cu natura. Evident că nu ai cum, din moment ce primul-ministru al țării ne învață să ne batem cu nămeții înarmați cu o lopată. Nu poți învinge viscolul cu o mână de mașini de deszăpezire, pentru că licitațiile pentru curățarea șoselelor se fac pe principiul prieteniei și a banilor dați cui și când trebuie.

Principala datorie a autorităților din țara asta și de oriunde e să aibă grijă de viața oamenilor! Când mor zeci de persoane, nu poți arunca vina doar pe natură. Cei care ne conduc – mda, noi i-am ales – au partea lor de vină în unele cazuri. Pentru că banii de care avem nevoie ca să îmblânzim efectele ninsorilor se pierd undeva, pe traseu, și nu e exclus să-i găsim în ceva conturi de partid sau de băieți deștepți. E scoasă armata pe șosele, în loc să fie cumpărate mașini de deszăpezire. Dăm la lopată, în loc să fie aduse utilaje performante. Majoritatea celor care ne conduc se rezumă la a promite, la a fi gargaragii; rari sînt gospodarii.

Nu spune nimeni că nu se poate pierde o bătălie cu iarna. Dar, vorba strămoșilor, mai bine ”mori” încercând, decât să agiți spre cer pumnișorii în care strângem o lopățică.

P.S. Și noi, oamenii care ne intitulăm simpli, sîntem de vină! Din sutele de locatari ai asociaţiei în care locuiesc, am ieşit cu lopata şi mătura să curăţăm în curte sau pe trotuar doar câţiva. ”Fraierii” – cum ne numesc ăia care stau pe geam şi se uită de fiecare dată la noi. Ăia care stau şi aşteaptă să vină autorităţile să le bage în gură para mălăiaţă, în loc să pună mâna să facă, de la sine putere, un lucru.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.