Stomacul retarzilor și cadavrul unui copil

UPDATE: Ciudații cu probleme la mansardă care lansează zvonurile astea sângeroase o comit în continuare. În oraș se vorbește acum de două fete, violate, tranșate și aruncate undeva pe Peța. Criminalii n-ar mai fi lăsat acum 200 de euro, ci 1500 de lei. Sînt și naționaliști, probabil.

– Am o informație! Nici nu știu cum s-o iau! A sunat acum o tipă în redacție, spunea că aproape de Oradea, lângă Livada a fost găsit cadavrul eviscerat al unui copil, o fetiță, cu un mesaj scris lângă ea – ”Ne pare rău, dar aveam nevoie de ea!” – și 200 de euro care, scria pe același bilet, să fie folosiți ca să fie îngropată!

De obicei, Bogdan Costea, colegul meu de la știri, nu folosește fraze atât de lungi în discuțiile din redacție. O face în schimb în materiale, forțând la maximum imaginația și nervii editorului. De data asta a fost atât de coerent, încât m-a făcut să devin extrem de atent.

De fapt, toată lumea a devenit extrem de atentă. După câteva secunde de tăcere, singura replica inteligentă pe care am putut să i-o dau a fost:

– Du-te tu!

În mințile tuturor a început să fie măcinată alăturarea rară de cuvinte turuită de Bogdan: cadavru, eviscerat, fetiță, bilet, bani, nevoie… Unele ele însele prea dure, altele tăioase și cutremurătoare prin alăturare cu primele. Greu de crezut toate astea pentru un om cu mintea întreagă.

Cum ziceam, au fost câteva secunde de tăcere, timp în care toată lumea a afișat grimase de uimire, neîncredere, dezgust. Au început apoi lansările de ipoteze, dar toate se terminau cu cuvintele ”dar asta nu-i normal, mă!” În ciuda neîncrederii, nu puteam să o lăsăm moartă – informația – și l-am rugat pe Bogdan să o verifice. Evident, o astfel de situație trebuia să fie cunoscută și de polițiști. Care cred că s-au crucit când i-a sunat Bogdan și le-a turuit la telefon povestea pe care mi-a spus-o și mie.

Totul era o tâmpenie, în stilul zvonurilor cu copilul – când fetiță, când băiat – răpit dintr-un mall, niciodată același, și găsit în toaletă, ras în cap și cu hainele schimbate. De data asta, retarzii și-au mai tăiat din stomac, dar și din creier, și au scos la înaintare o poveste cumplită, în care ”ingredinetul principal” era tot un copil. Nu i-au mai tăiat părul, ci direct cadavrul, din care i-au luat organele, chipurile pentru trafic. Ce minte nenorocită trebuie să ai să inventezi așa ceva?

Pe noi ne-a sunat o doamnă, care și-a lăsat și numărul de telefon și ne-a spus că, desigur, auzise povestea de la un vecin din sat. Mda, telefonul fără fir! Sînt sigur că doamna era victima credulă a zvonurilor și, poate, a mai adăugat și ea un strop de condiment informației și așa șocante. N-o acuz, mai ales că a pus mâna pe telefon și a verificat informația acolo unde îi era mai ușor: la presă. Fără să vrea, s-a făcut, totuși, mesagera nebuniei unor retarzi, care amestecă până și copii în delirul lor cretinoid și sângeros.

Fără categorie

1 Comment

  1. Criminal cu constiinta, ce fel sun unii, parca se hranesc cu suferinta altora, cred ca a ajuns si asta tema pentru stiri, pe mine unul ma lasa rece astfel de stiri, deasta nu ma uit eu la stiri!

    E oarecum un gest frumos(ce ar costa 0.1%), faza cu banii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.