Știri de pe malul Crișului Repede

Zilele trecute, un telespectator îmi reproșa că nu transmitem live multe evenimente care se petrec în jurul nostru. Măcar pe cele din oraș, dacă nu și pe cele din județ.

– Deviza Digi24 e actualitatea în direct, nu?

Omul avea dreptate și i-am explicat că asta facem chiar de pe vremea când jucam strict în liga locală și ne numeam TVS. Doar că nu putem să ne ridicăm la nivelul unei televiziuni naționale, ca să transmitem măcar jumătate din evenimentele care merită văzute. Nu intru în detalii, e chestiune de oameni, tehnică și timp.

Dar am încercat și uneori am reușit să punem pe ecran, în direct, întâmplări importante. Pe altele le-am tratat cum se cuvine, cu ediții speciale de știri și ale emisiunilor. Nu amintesc aici decât acea duminică nebună a alegerilor locale, când am transmis din nu mai puțin de patru orașe și două locuri din Oradea – TOATE ÎN DIRECT, sau ultima săptămâna plină de culoare și soare a emisiunii de dimineață produsă chiar în centrul orașului, pe Corso. 🙂

Mai sunt transmisiunile în direct din întregul oraș la fiecare jurnal de seară. Reporterii și cameramanii Digi24 Oradea au deja la activ sute de transmisiuni de acest fel, fie pentru postul local, fie pentru București. Nu-i laud, constat.

Acum vreo trei ani, transmiteam în direct, din Piața Unirii, un jurnal TVS special, dedicat zilei de 22 decembrie. A fost primul și ultimul, deocamdată, la care am fost coprezentator. 🙂 Anul acesta, Știrile TVS au mai ieșit o dată în oraș, în iunie, când Yvette a prezentat jurnalul de lângă caravana Alege Digi24.

Ne-am rebrenduit, dar nu ne-am schimbat năravul. De ziua orașului, Știrile, de data aceasta ale Digi24 Oradea, au fost transmise din nou din mijlocul orădenilor. Am vrut să fie altfel de 12 octombrie –  a fost modul nostru de a sărbători ziua Oradei printre orădeni. Au fost transmise în direct ședința festivă a Consiliului Local și dezvelirea statuii Reginei Maria din fața teatrului, iar jurnalul de seară, prezentat de Oana Mudura, a fost ”dat” de pe malul Crișului Repede, din Piața Ferdinand.

 

A fost o zi a echipei, pentru că toți cei din Brâncoveanu 14 au contribuit la realizarea jurnalelor și edițiilor speciale de vineri. Cu mențiuni pentru Gogu – omul bun la toate, fără de care nimic tehnic nu se poate – și pentru Jozsi, care s-a oferit, de bună voie și nesilit de nimeni 😉 , să muncească o zi întreagă la cameră. Mulțumiri, dragilor!

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.