Luna în care am alergat maratonul

Nu dintr-o dată, ci pe bucăţi. 🙂 Că doar nu m-am născut pe platourile înalte ale Etiopiei, să mă cheme Abebe Bikila, şi nici nu m-a botezat mama cu nume de pădure.

Să mă explic. Într-o singură lună, ianuarie, am alergat de 13 ori – o dată chiar de două ori într-o zi. În total au fost 43,15 kilometri şi 6 ore şi 37 de minute de alergare. Nu e mult, ba chiar unii ar zice că e penibil pentru unul care, cică aleargă.

alergare1

Sînt un alergător începător

Unul care şi-a pus în gând să alerge şi a făcut-o pentru prima dată în luna pe care tocmai am încheiat-o. Şi m-am simţit excelent. Cei care fac la fel ca mine mă înţeleg. Ceilalţi vor râde ironic, mai ales când le spun că nu e uşor să te trezeşti la 6 dimineaţa sau să alergi la minus 10 grade ori să ocoleşti biciclişti sau plimbători de câini. „Aşa-ţi trebuie”, nu?

alergare3

Dar dacă le zic că luna asta „maratonistică” a însemnat şi arderea, în total, a peste 5300 de calorii şi eliminarea unui kilogram, fără să renunţ la mâncărurile favorite? 😀 Începe să sune altfel, aşa-i?

Ştiu că viaţa e la fel ca o cutie cu ciocolată 😉 – vorba mamei prietenului Forrest – şi tocmai de aceea nu vreau să o las să îmi tot adauge kilograme la fizicul personal. O să continui să alerg, pentru că am văzut că-mi face bine. Asta chiar dacă m-am pricopsit cu un început de sinuzită din cauza curentului rece de pe malul Crişului Repede şi a lipsei unei căciuli care să-i facă faţă. Dar nu-i nimic, în februarie voi trece în garderoba obligatorie de runner şi o căciulă şi un fular.

alergare2

Mi-am propus ca în momentul în care ating 60 de kilometri alergaţi într-un interval de 30 de zile o să-mi fac cadou – tot pentru garderoba obligatorie – o pereche de încălţări pentru alergare. Aşa, ca să mă capacitez. 🙂 Deşi nu simt că actuala pereche m-ar incomoda. Şi pentru că nu am pe unde să alerg desculţ, aşa cum făcea Abebe Bikila, cel de care vă spuneam la începutul postării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.