Speculă cu bilete la finala Ligii Naţionale de baschet

bilete finala Liga Naţională de baschet specula

UPDATE: Mai întâi o corectură: biletele oferite în anunţul de pe net nu erau 6 la 150 de lei, ci 6 la preţ de 150 de lei unul.

Aşa, şi acum anunţul de la Jandarmi: „M.C., de 36 ani, din Nojorid, a dorit să profite de pasiunea altora, a achiziţionat mai multe bilete, de 10 lei fiecare, pe care a le-a oferit spre vânzare cu suma de 150 lei/bilet. Pe fir au intrat jandarmii bihoreni, care au început negocierile cu susnumitul, ajungând la superoferta de 500 lei pentru 5 bilete de intrare.
Jandarmii l-au sancţionat contravenţional cu suma de 1000 lei şi au confiscat cele cinci bilete, care vor fi returnate organizatorului după terminarea meciului, conform prevederilor Legii 4 /2008.”
Şi-a căutat-o, şi-a primit-o. Felicitări jandarmilor!


– Un fotbal, ceva?

– Mmmmm….Nu…

– Înot?

– …

– Judo? Karate?

– Nu!

– Baschet?

Ochii lui Vlad se măresc şi se uită zâmbitor la mine. Ştie că unchiu-său şi taică-său au jucat ceva baschet în tinereţea lor revoluţionară, motiv pentru care devine interesat când aude de sportul cu mingea la coş. A mai văzut pe Facebook nişte postări de-ale mele de pe la meciurile CSM-ului, din Liga Naţională, aşa că interesul e şi mai mare.

– L-aş duce la un meci, să vadă şi el, sigur o să-i placă, spune maică-sa, hotărâtă să-l mai ia din faţa computerului unde e campion la Minecraft.

E un puşti energic când e cu prietenii pe stradă ori în casă, dar parcă generaţiei de azi îi lipsesc nişte competiţii gen „Cupa Străzilor”, la care noi, bătrânii, alergam în cadru organizat după o cupă cumpărată de la magazinul Muzica. 🙂 E o altă discuţie…

****

– A fost aiurea ce s-a întâmplat. Au anunţat că vând biletele începând de la ora 10, dar au deschis pe la vreo 9 şi le-au dat într-o oră pe toate.

Colegul Adi Ciucuriţă e dezamăgit. Filmase la distribuirea biletelor pentru meciul decisiv al finalei Ligii Naţionale de baschet şi aflase cum oamenii s-au pus la coadă încă de pe la ora 8. Că unii au luat zeci de tichete. Alţii s-au revoltat şi a fost nevoie să vină Poliţia Locală. 1300 de bilete s-au dat într-o oră. E de înţeles, interesul e uriaş: CSM luptă pentru primul titlu din istorie şi are toate şansele să-l obţină.

Şeful Clubului Sportiv Municipal încearcă nişte explicaţii. Îi pare rău pentru situaţie, invocă incendiul din Colectiv şi reglementările ISU care nu dau voie decât unui număr limitat de spectatori să intre în sală. E convins că dacă era o sală de 5000 de locuri – mult promisa sală de care se tot vorbeşte de ani buni în Oradea – era toată ocupată; deci e nevoie de o astfel de construcţie. Promite să amplaseze ecranul în faţa arenei – dar altfel e în tumultul din tribune, ar zice orice fan.

****

Ni se mai transmite ceva: biletele s-au terminat. Un fel de asta e… Nici vorbă, nu s-au terminat. Mai sunt de vânzare. Cei care au apucat să cumpere mai multe le-au şi scos la vânzare pe site-urile de anunţuri online. Sunt de două ori şi jumătate mai scumpe. 25 de lei în „talciocul virtual”, de la 10 lei preţul oficial. E şi o ofertă: 6 tichete la 150 de lei. Poate vrei să mergi cu familia ori cu gaşca.

– A fost o mizerie la vânzare. Au luat ăştia tot. Poate dai de o filieră de „biletaşi”, îmi transmite un amic, supărat nu atât pe şmecherii care au cumpărat zeci de bilete, cât pe organizatori.

La meciurile de fotbal din Bucureşti, spectatorii au voie să ia un număr limitat de bilete – cel mult două, îmi spune un coleg. „Este evitată specula„, este motivul.

****

M-a sunat frate-meu: „Venim şi noi la meci. Ne iei nişte bilete?” I-am spus de situaţie. Le-aş fi luat. „Asta e”, îşi rezumă el dezamăgirea. Vlad se va uita la finală la TV. Asta dacă nu îl va contacta un prieten pe Skype, ca să mai intre o tură pe Minecraft.

El putea să intre gratuit în Arena „Antonio Alexe„, dar cum să vină fără părinţi? Las’ că alţii vând bilete la suprapreţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.