3 factori pe care să-i ai în vedere când amenajezi camera copilului

Amenajarea camerei copilului reprezintă un aspect important pentru o viitoare mămică. Copilul are nevoie de un mediu curat, sigur şi confortabil pentru a se putea dezvolta armonios.

Iată care sunt criteriile de care să ţii cont în amenajarea camerei bebeluşului:

  • Igiena este foarte importantă, deoarece bebeluşii sunt extrem de sensibili la mediul extern, iar în primul an de viaţă, şansele de a se îmbolnăvi sunt mari. De aceea, trebuie să te asiguri că încăperea în care va creşte cel mic este proaspăt renovată şi curăţată. Pereţii nu trebuie să aibă nicio urmă de igrasie, pentru că mucegaiul poate cauza astm bronşic, lucru ce poate duce la asfixierea bebeluşului în somn. Achiziţionează produse pentru curăţenie de la Dacris94 şi reîmprospătează spaţiul, astfel încât în momentul în care îl aduci pe cel mic acasă, să fie curat lună!
  • Mobila. Nu aglomera camera micuţului cu prea multă mobilă! Aceasta trebuie să fie aerisită şi spaţioasă şi să includă doar piesele esenţiale. Acordă o atenţie sporită alegerii patutului şi a saltelei. Este bine ca salteaua să fie confecţionată din fibră de nucă de cocos, întrucât acesta este un material non-alergen, care permite o mai bună aerisire a saltelei, conferindu-i, în acelasi timp, fermitate. Poţi alege de aici o saltea de calitate superioară, confecţionată din materiale optime pentru bebeluşi. De asemenea, este important ca salteaua să nu fie prea flexibilă, dar nici prea rigidă, ci să aibă un grad de elasticitate optim, astfel încât cel mic să se poată odihni, ţinându-şi coloana în poziţia corectă. E indicat ca pătuţul să fie din lemn şi suficient de înalt pentru a preveni accidentele. În cameră mai poţi acomoda un fotoliu extensibil, pentru nopţile în care vrei să dormi alături de cel mic, şi o comodă cu sertare, pentru a-i depozita hăinuţele. Include şi câteva jucării educative şi poate un balansoar pentru bebeluşi.
  • Siguranţa copilului este un factor decisiv în amenajarea încăperii. Fie instalezi o cameră de supraveghere video, astfel încât să monitorizezi activitatea celui mic în timp real, direct de pe telefonul mobil, fie poţi cumpăra un videointerfon pentru bebeluşi, cu ajutorul căruia îl vei vedea şi îl vei auzi pe cel mic din altă cameră. Copiii au nevoie de supraveghere atentă 24/24, cu precădere în timpul somnului. Atunci se pot întâmpla lucruri neplăcute şi este bine să fii pe fază, pentru a putea interveni în eventualitatea unui incident. De asemenea, tot la capitolul „siguranţă” intră şi obiectele decorative. Nu îi decora camera cu jucării sau piese de mobilier ce au colţuri ascuţite şi încearcă să eviţi hăinuţele cu fermoare sau alte elemente decorative ce îl pot răni. Optează pentru body-uri cu capse şi alte piese vestimentare din bumbac 100% natural – ideal pentru pielea fină a bebeluşilor!

Aceşti factori joacă un rol vital în amenajarea corectă a camerei bebeluşului. Ca mamă, trebuie să-ţi dai tot interesul pentru a-i asigura copilului un mediu propice dezvoltării armonioase.

Pe lângă lucrurile menţionate mai sus, îţi mai recomandăm să ţii cont şi de temperatura din cameră. Pentru climatizare, montează un termostat inteligent în cameră, care se va autoregla, păstrând, în mod constant, temperatura optimă în interiorul odăii. Aeriseşte camera zilnic, asigură-te că lumina naturală pătrunde în încăpere şi aşează pătuţul sub fereastră.

Toate aceste lucruri sunt menite să-i ofere copilului tău o viaţă sănătoasă şi fericită.

(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.