Tehnici utile de creştere a performanţei profesionale

Ca manager, rolul tău este să coordonezi echipa de angajaţi, cărora să le pui la dispoziţie toate resursele pentru a fi productivi.

Performanţa profesională este influenţată de factori intrinseci, cum ar fi motivaţia angajaţilor şi satisfacţia muncii, dar şi de factori extrinseci, precum condiţiile de muncă, relaţia cu superiorul, dinamica echipei şi aşa mai departe.

Iată ce poţi face pentru a creşte performanţa profesională a angajaţilor:
  • Echipamentul tehnologic. În era digitală, nimeni nu mai foloseşte pixul şi foaia pentru a lucra. Toate activităţile se desfăşoară online. Aşadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că angajaţii tăi au acces la aparatura electronică performantă şi modernă: laptop şi telefon de muncă, imprimantă cu scanner, proiector, fax şi alte electronice care le-ar putea fi utile angajaţilor. Este extrem de important ca fiecare angajat să dispună de un laptop nou şi performant, cum sunt cele de la firma LaptopStrong, capabil să ruleze mai multe programe simultan, fără ca softul să cedeze. Angajaţii tăi au nevoie de mijloacele necesare pentru a fi productivi. Nu uita asta!
  • Creează condiţii de muncă optime. Cu alte cuvinte, trebuie să te asiguri că angajaţii au acces măcar la facilităţile de bază: o bucătărie spaţioasă şi dotată cu aparatura necesară, o baie igienică şi produse sanitare, precum dezinfectanţi pentru mâini, pe care îi poţi achiziţiona de AICI, hârtie igienică, prosoape curate, odorizante de cameră şi instalatii sanitare perfect funcţionale. Mai mult decât atât, sediul trebuie să fie în întregime renovat, iar pereţii să nu prezinte urme de igrasie. Este indicat ca temperatura în sediu să fie optimă, lucru pe care îl poţi obţine prin instalarea unui termostat în fiecare încăpere. De asemenea, nu uita că angajaţii tăi au nevoie de lumină naturală! Nu îi obliga să lucreze într-un sediu care nu are ferestre, în lumina difuză a unui bec invechit. Se vor simti obosiţi în permanenţă, vor apărea durerile de cap, iar vederea le va fi afectată.
  • Investeşte în angajaţii tăi. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că angajaţii cu rezultate bune trebuie recompensaţi pe măsura muncii efectuate. Oferă-le posibilitatea de a promova în funcţii superioare, dar şi creşteri salariale, acompaniate de bonusuri de performanţă. Aşa cum îţi spuneam şi la început, angajaţii trebuie să fie motivaţi financiar, dar şi profesional, pentru a avea rezultate bune şi a deveni loiali firmei. Diferenţiază-te de restul managerilor, care exploatează forţa de muncă, şi adoptă o atitudine corectă faţă de angajaţii tăi! Etica managerului joacă un rol cheie în fluctuaţia de personal şi în bunul mers al afacerii. Dacă angajaţii vor fi mulţumiţi de beneficiile pe care le faci accesibile, dar şi de modul în care îi coordonezi, performanţa la locul de muncă va creşte considerabil, iar afacerea va înflori.
  • Mediul de lucru este un factor important, ce influenţează în mod substanţial productivitatea angajaţilor. Ca manager, va trebui să contribui la coeziunea grupului, prin organizarea frecventă de team building-uri şi alte activităţi menite să apropie angajaţii. Uşurinţa cu care aceştia comunică şi colaborează va determina productivitatea lor şi calitatea muncii în echipă, influenţând, în cele din urmă, succesul companiei şi profitabilitatea afacerii.

Nu în ultimul rând, productivitatea angajaţilor depinde şi de relaţia pe care o ai cu ei. Managerii autoritari nu mai sunt demult la modă. Majoritatea companiilor din ziua de azi sunt conduse de manageri deschişi la minte, comunicativi şi flexibili în gândire.

(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.