Nu e de glumă cu soarele! Dacă ești biciclist de cursă lungă, poartă o bluză UV

Mai avem puțin de suportat ploile (sper că nu și ninsori) și ne putem bucura în sfârșit de vară! Dacă ești biciclist știi de ce mă bucur: pur și simplu e un chin să mergi pe ploaie, zăpadă, polei, vânt, chiciură sau mai știu eu ce alte condiții meteo vrăjmașe celor două roți.

Când e vară, știi o treaba: fie deal, fie vale, ai asfaltul uscat sub roți și aderență maximă. Iar cu vremea frumoasă vine și cheful de drumeții, fie de cursă lungă către destinații de prin țară (dacă ai o cursieră meseriașă), fie prin trasee montane cu MTB-ul din dotare.

Mie îmi plac ambele, fiindcă pe de-o parte ai șoseaua lungă și drumul întins, pe de cealaltă ai liniștea pădurii și emoția străbaterii unui traseu plin de obstacole.
Un singurul lucru trebuie întotdeauna să ai în minte: trebuie să te protejezi!

Iar pe lângă eterna cască și permanentele mănuși, musai trebuie să ai și o bluză UV!

Care e treaba cu bluzele UV?

Dacă nu mergi pe bicicletă de ieri de azi, fie urban, fie prin drumeții, ai prins 100% o zi dogoritoare în șa. Eu am făcut la un moment dat traseul Galați – Iași.

Într-o zi.

O zi caniculară!

Eram bronzat ca tractoriștii de la echipament, de se cunoștea și umbra de la cască în bronz. M-am protejat cu ceva cremă de plajă, dar tot am avut niște arsuri destul de urâte, piele decojită…tot meniul.

Arsura a trecut, bronzul s-a luat, dar am aflat ulterior că nu e deloc de glumit cu radiațiile solare. Am prins în oraș, în București, într-o zi dogoritoare de iulie, un aer atât de fierbinte, încât simțeam că respir foc, nu aer.

Îți dai seama cum se simte pielea, practic cea mai expusă parte a corpului tău?

Ei bine, de aia ai nevoie de echipament de protecție împotriva razelor ultraviolete!

O bluză UV te poate scoate din belele, la propriu!

Cum te protejează o bluză UV?

O bluză sau un tricou UV are o funcție simplă: nu lasă radiațiile solare să treacă prin țesătură. Te-ai uitat vreodată la turul Franței sau la un alt tur mare de ciclism? Ei bine, băieții ăia au pe ei astfel de bluze UV care îi protejează în cadrul unei curse de zeci de kilometri.

O bluză UV este creată dintr-un poliester special, marcat cu un indice special, denumit UPF (Ultraviolet Protection Factor). Dacă mergi către un indice de 35-50+, atunci poți fi sigur că ești mai mult decât protejat de radiațiile solare.

Cum faci rost de un tricou UV?

E destul de simplu!

Poți căuta în magazinele cu specific sportiv precum Decathlon sau Intersport, dar în general, vei da de prețuri relativ ridicate. Mai bine mergi către un magazin de nișă, de preferat online.

De ce online?

  • Ești mai informat, fiindcă poți căuta imediat detalii despre bluza UV de pe ecran.
  • Ești mai confortabil, fiindcă poți face acest lucru de acasă, de la răcoare. ?
  • Ești mai liber, fiindcă nu trebuie să te duci la magazin, ci aștepți acasă sau la birou livrarea cu bluza UV.

Eu am luat online de la ShopeXtrem, un magazin interesant pe care l-am găsit pe Google, și am fost mulțumit nu doar de preț, ci și de ce ofereau pentru acel preț: bluze UV cu un indice UPF+50. Exact ce căutam!

Decizia legată de magazin e a ta, dar un lucru e cert: dacă vrei să pleci la drum cu bicicleta, atunci neapărat îți trebuie o bluză sau un tricou UV.

E la fel de important precum casca de protecție!

(ACEASTĂ POSTARE E UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.