Coroana dentară din zirconiu – beneficii, rol și preț

Coroana dentară este una dintre cele mai populare soluții stomatologice pentru problemele de natură funcțională și estetică ce pot afecta puternic un dinte. Începând de la o simplă carie lăsată să se extindă prea mult și până la situația în care dintele a fost fracturat, tipurile de probleme care pot conduce la nevoia de a apela la coroana dentară nu sunt deloc puține și nici plăcute.

De asemenea, rolul estetic al coroanelor dentare este deosebit de benefic, întrucât o astfel de lucrare protetică ne poate ajuta să ne recăpătăm zâmbetul și încrederea în propriul aspect. În cele din urmă, cine nu-și dorește să aibă dinți frumoși și să nu cunoască niciun fel de complex legat de propria dantură?

De ce coroana din zirconiu?

Cele mai populare coroane dentare sunt, la ora actuală, cele din zirconiu. Iar asta pentru că zirconiul este un material revoluționar în ceea ce privește stomatologia, întrucât are proprietăți benefice precum:

 • duritatea – care conferă o bună rezistență;
 • transluciditatea – care dă un aspect cât mai natural dintelui;
 • gradul ridicat de biocompatibilitate – ceea ce înseamnă că nu provoacă efecte alergice și, nefiind metal, nu corodează.

Coroanele dentare din zirconiu pur

În prezent, în stomatologie se folosește, cel mai frecvent, o combinație chimică denumită oxid de zirconiu, însă există clinici care folosesc și zirconiu pur.

De exemplu, Dent Estet – cea mai mare rețea de clinici stomatologice din București, creează, din zirconiu pur, cele mai naturale coroane dentare: Aspen Digital Smile.

Aceste coroane îmbină perfect aspectul natural al lucrării cu rezistența acesteia pe termen lung, în cele mai multe cazuri chiar pe viață.

Beneficiile estetice și funcționale pe care le oferă coroanele dentare Aspen, de la Dent Estet:

 • Au garanție pe viață
 • Prezintă o estetică deosebită, naturală, care imită perfect structura dintelui natural, cu un grad înalt de translucență
 • Necesită un grad mai mic de preparație, păstrând mai mult din structura dintelui natural
 • Sunt rezistente la pete, coroziune și la eventuale traume (mulți dintre producători le numesc chiar indestructibile)
 • Mențin și protejează integritatea dintelui natural pe termen lung
 • Biocompatibile cu organismul
 • Nu dau sensibilitate la rece sau la cald
 • Se întrețin ușor, solicită aceeași îngrijire ca dinții naturali
 • Sunt transparente și în cazul radiografiilor digitale, ceea ce permite examinarea corectă a structurii dentare sub coroană/fațetă (eventuale carii)
 • Sunt recomandate chiar și pacienților cu bruxism (datorită materialului extrem de solid și rezistent)

Cât costă coroanele dentare din zirconiu

La fel ca în cazul oricărei lucrări protetice, și în cazul coroanelor dentare prețurile diferă, fiind influențate de tipul de material din care sunt concepute, experiența tehnicianului ș.a.m.d.

Pentru coroanele din zirconiu, prețurile pot porni de la 2000 lei și pot merge până la 1300 euro, de asemenea, în funcție de anumiți factori, materiale etc. Însă, deși sunt mai scumpe decât alte tipuri de coroane dentare, faptul că rămân în topul preferințelor tuturor celor care au nevoie de o astfel de lucrare protetică denotă calitatea și rezistența zirconiului când vine vorba de „îmbrăcarea” unui dinte natural.

(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.