Chestii pe care nu le stiam

1. Ca prin anii ’70-’80, un medic din SUA, Robert White parca il cheama, a reusit sa faca primul transplant de cap. A luat capul de la o maimuta si la pus pe corpul alteia. Maimuta a supravietuit, dar nu s-a putut misca. Blamat o perioada de colegii lui, neurochirurgul isi dorea sa faca aceeasi chestie si la om. Il sustineau cei paralizati de la gat in jos. Acum e constient ca nu va prinde in timpul vietii lui o asemenea operatie…mult prea complicata, dupa cum recunoaste si el.

2. Ca buda cea mai scumpa din lume se afla in Hong Kong. Ii apartine proprietarului unui magazin de bijuterii. E placata cu aur, diamante si alte asemenea. Pe jos, cica, a pus aur fosil – n-am auzit pana acum de asa ceva – care are oaresce proprietati terapeutice. Ca sa intri trebuie sa cumperi de la tip bijuterii de minim 200 de dolari. Numai vasul pe care iti poti aseza dorsalul pentru „neste treburi importante” valoreaza 3 (trei) milioane de dolari. Doar e din aur masiv. Aici merge la fix expresia „ma cac in aurul vostru”. La propriu :)) Inca ceva: tipul a inceput afacerea cu un singur angajat si cu cateva sute de dolari.

3. Ca americanii i-au platit pe membrii garzii prezidentiale a lui Sadam Hussein. Le-au dat insa dolari falsi soldatilor de rand, in schimb comandantii au capatat purcoiul de bani valabili. Toate astea ca sa-l dea jos pe cel care le strica afacerile cu petrol in Orient si pe care, zeci de ani inainte, tot ei l-au sustinut. Oficial, afacerea asta cu banii era motivata prin dorinta de a evita pierderea de vieti in sanul armatei Unchiului Sam.

4. Ma, mai traieste Elodia? Nu de alta, dar am ratat episodul nu stiu cat din serialul de pe OTV. Promit sa nu se mai intample :))

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.