Vot mi for Brucsel, dir pipal!

„Helau, leidis and gentl’men! Mai neim is Deivid Ionescau end ai em a candidait for UE, schiuz mai lenguij, parliament! Vreau sa…pardon, schiuz mi aghen, ai uant tu….sa va reprezint …. reprezent u in…orasul ala, ma, … schiuz mi, Brucsel. Vot mi…mai pe romaneste, votati-ma. Caci daca ma votati pe mine, votati inteligenta si energia tinereasca. Victorie! A, pis!”

Recunoaste cineva subiectul? Va dezvalui eu: eurocandidatii pe care i-am vazut in ultimele seri la TV. Penibili, hliziti, defel simpatici, nestiind sa comunice cu oamenii, mi s-au parut cele mai aiurite specimene politice prezente pe ecranul televizorului. Si astia vor sa ne reprezinte in Europa…

Inca un motiv sa nu ma duc la vot.

Si inca un lucru: clipurile de campanie, realizate anost si amatoricesc, seamana teribil cu clipurile publicitare ale anilor ’90 – „Titan Ice, alta viata” sau „V-am prins, vrajitoarelor!” Ca sa nu zic ca in clipurile politicienilor, dracu’ stie, dar totul e fain, oamenii sint atenti la discursuri mai ceva ca la OTV si, chiar daca e vorba de un partid de buzunar, dau buzna cu miile in sali sa-i asculte „pe cei care le vor aduce fericirea”.

Iar politicienii uita ca in aceasta campanie nu trebuie sa ne promita tone de slana cu miliarde de cepe si z catralioane de lei – noi, precizez – in buzunare. Trebuie sa promita si sa se tina de cuvant ca se vor bate in Parlamentul European pentru ca – de exemplu – romanii sa nu mai fie priviti ca un popor de la marginea Europei. Hai, ca deja le dau idei.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.