Oradenii si globalizarea… in trafic :)

Gata, ne cuprinde globalizarea!!! Ma ingrozesc cand ii vad efectele! Cum am constatat asta? Simplu: traficul din Oradea seamana din ce in ce mai mult cu cel din Bucuresti, iar in urmatorii ani avem toate „sansele” sa ne identificam din acest punct de vedere cu americanii. (Pe vremea lu’ nenea impuscatu’, cand la tv dadeau doar doua-trei ore de emisie, era o emisiune, ceva cu nenorocirile capitaliste pe mapamond – fain cuvantul asta, mapamond – si acolo bagau non-stop imagini cu aglomeratia de pe vreo autostrada din State si un comentariu apocaliptic. In schimb, la noi se circula lejer, doar era chestia aia cu numar par/numar impar – cei de generatia mea au mai prins-o.)

Revin. In dimineata asta, am facut cu masina de acasa pana la redactie, adica vreo 3 kilometri, nu mai putin de 20 de minute. Am evitat smechereste coada de pe Progresului, unde masinile ajungeau pana la biserica de la intersectia cu Aluminei si am zis ca o colesc pe Dacia. Mare greseala! Acolo coada era pana la Profi. Cand am ajuns la intersectia cu Decebal, am zis ca o iau spre pod. Another bad decision! Fuck! Sfinti! Etc…. Iar coada. Dar si surpriza: un politist rupt de frig statea intr-o intersectie si-mi facea semn cu mana sa ma grabesc sa trec. Aiurea! Ce, am Ferrari? Merg in ritmul coloanei, ce naiba! Cred ca tipu’ da din mana doar sa se incalzeasca, pentru ca nici el nu crede ca pot merge mai repede de 10km/h.

Pe tot drumul am vazut 5 politisti, care faceau astfel de gimnastica de intretinere. Degeaba stau ei in intersectii. Nu-s ei, saracii, de vina ca noi, soferii, sintem prea multi si ca strazile sint stramte, mici si multe pline de gropi. A, sa nu uit, pe Decebal, dincolo de pod, am mers relativ bine, n-am stat mai mult de 5 minute 🙂 Mai greu a fost pe Iuliu Maniu, unde, naiba stie, dar se aduna masini ca la carnaval.

In total, 20 de minute din Rogerius pana in centru. Si asta in conditiile in care soseaua a fost curata, fara zapada sau gheata. Ma gandesc cu groaza ce-o sa fie cand va ninge si va ingheta zapada……. 🙁

Pana atunci, pe cine sa aruncam vina pentru traficul din Oradea? Pe autoritati? Da’ de unde!… Eu stiu vinovatul. Cel putin in cazul meu. Uzina Opel. De ce?Ca daca nu ar exista, nu aveam masina si nu ma enervam in trafic. Sau poate ca aveam o masina. Vreo Dacia si atunci mai si inghetam….Brrrrr. Nasoala situatie.

Fără categorie

1 Comment

  1. sa vezi la beius …. unde dimineata mergi ca melcu din cauza celor care/si duc pruncii la scoala. mai avem trei intersectii unde stai cate o data si 10 15 minute sa intri si culmea nimeni nu se sesizeaza ca traficul nu mai e cel din 90 sau 2000. e de 10ori mai intens iar infrastructura e din anii 50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.