Cum sa castigi cand majoritatea e impotriva ta

Un partid de 2% a demonstrat inca o data ce inseamna politica mioritica. Scandal, nerespectarea statutului propriului partid, lupte interne si nevoie interventiei „tatucului”.

La congresul PC s-a intamplat ceea ce seful mare, rebotezat presedinte fondator, nu credea ca se va petrece. Au aparut dizidentii. In propriul sau partid a fost contestata decizia voiculesciana. Caci am fi deplasati daca am crede ca Daniela Popa a ajuns presedinte fara girul lui „domn’ profesor”. Chiar retras din prima linie, Dan Voiculescu ramane SEFUL. Tremurand de nervi, i-a trimis afara pe contestatarii care cereau respectarea statutului si organizarea unui al doilea tur de scrutin. A facut ordine in sala. S-a enervat cand i-a auzit pe unii huiduind si aruncand statutul partidului. Apoi, a aratat pe cine vrea ca urmas, trimitand-o la microfon pe Daniela Popa si strigandu-i numele cand altii o huiduiau. La final, i-a strans parinteste la piept pe prima femeie presedinte de partid din Romania si pe Codrut Seres.

A stabilit singur modul in care e desemnat cel care va purta – atat doar – denumirea de presedinte PC. N-am auzit decat acum asa ceva: al treilea candidat, in ordinea voturilor, a fost pus sa-si dea rezultatul unuia dintre primii doi. Nu cred ca s-ar fi asteptat cineva ca, daca seful mare a desemnat pe cineva, Sabin Cutas sa-i faca o surpriza si sa dea voturile altcuiva. Asa s-a ajuns ca liderul unui partid sa fie ales cu 570 de voturi „pentru” si 642 „impotriva”. Cum vine asta? Si cum vine ca un partid relativ minor in preferintele electoratului sa aiba 30 de vicepresedinti?

Am privit cum au relatat televiziunile ce s-a intamplat la PC. In timp ce Realitatea a inceput cu analiza scandalului, invitand analisti politici in studio, Antena s-a limitat sa prezinte situatia, cosmetizand-o si trecand in pas de balerina peste conflictul dintre cele doua tabere conservatoare. A mai adaugat inca o stire cu discursul lui Dan Voiculescu, o stire care, dupa cate mi-am dat seama, a depasit 2 minute si a avut vreo 5 sau 6 sincroane cu tatal proprietarei trustului Intact.

Fără categorie

4 Comments

  1. partidu lu peste…nimeni nu-i baga in seama. dupa scandalul de la congresul lor unde au fost preyenti toti membrii lor de partid, au scazut la jumate in sondanje

  2. noroc cu antenele care mai lauda partidul de parca au 10 la suta.penibil ca o televiyiune sa coboare in asa hal. sa incerce sa prosteasca o tara in fata.chiar ne cred imbecili pe toti. nici nu mai ma uit la stirile lor. toate sunt o propaganda la pc si voiculescu. PENIBILLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.