Caracterul si barbatia umflata cu vorba

Marea calitate a oamenilor adevarati, valorosi, de caracter este ca stiu sa-si tina capul pe umeri. Cei care doar se cred foarte buni se dau singuri de gol: sunt niste guri-mari, se lauda intruna cu ce pot si cu ce au. Eh, lauda de sine… E ca si cu barbatia la masculi: daca e normala, o demonstreaza in pat; daca o au prea mica, se lauda cate tipe au regulat si ce pozitii turbate folosesc, in ideea ca publicitatea verbala le-o va face sa creasca. De fapt, pana si liniarului ii este rusine sa le-o masoare, iar precocitatea se manifesta doar pe orizontala.

OMUL adevarat, care a realizat ceva in viata, e modest. In anumite limite, evident. Modestia dusa la extrem devine o arma defensiva a prostului, despre care nimeni nu va afla vreodata ce a facut. OMUL adevarat isi stie valoarea si o demonstreaza prin ceea ce face, nu prin vorbe goale. Suna demodat, dar e mai actual ca niciodata. Realizarile trebuie facute cunoscute, dar cu decenta, nu prin batutul pumnului in piept ca intr-o toba comunala.

Fără categorie

2 Comments

  1. Stiu exact despre ce vorbesti aici. Zilnic, ma lovesc cu rabdare de probleme pe care le rezolv foarte bine in liniste si despre care nu spun nimanui. Nu cred nici o clipa ca nimeni nu vede asta, doar ca unii au un talent inimaginabil de a critica exact atunci cand, extrem de rar, mai gresim, si ne vad doar atunci. Sunt un mic erou zilnic si fac si cate sapte lucruri deodata si la final totul iese perfect. Termin ziua multumita ca mi-am facut treaba asa cum trebuie si ca am folosit in toate acelasi respect pentru oameni pe care l-am avut intotdeauna. Sunt infinit mai bogata decat aceia care se bat cu pumnul in piept la fiecare lucru minuscul pe care il fac. Am crescut invatand sa nu ma vait niciodata si sa am rabdare cu tona, sa respect si sa fiu corecta, sa muncesc cu seriozitate, si nu pierd din cauza asta, dimpotriva. Si rasplata vine de la oameni. Desi nu ai crede, sunt destui inca OAMENI, sunt destui cu care poti vorbi omeneste. Atunci cand m-am asteptat mai putin, am primit cuvinte frumoase de la oamenii din jurul meu. Si sunt bogata, tocmai din cauza asta, si cine stie despre ce este vorba, intelege perfect. Cine nu, este evident prea ocupat cu…laudatul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.