Oradea lor, ca eu o stiu altfel…

Nu ma pot abtine. Nicicum. Dupa ce vineri a declarat cu propria-i gura ca a amendat brutaria „painii de pe jos” cu 30 de mii de lei (o treime de miliard de lei vechi), doamna Pantea, de la Siguranta Alimentelor, a dat-o azi cotita. A mai zis ca nu poate baga mana in foc ca imaginile dezgustatoare filmate de fostul angajat al brutariei chiar au fost trase la locul incriminat. Incredibil! Un material cu contrazicerile doamnei Pantea – pe siteul TTV.

Mai mult, dupa ce ieri s-a sustras prezentei la Analiza din redactie, azi a declarat ca vine numai daca isi face aparitia si prefectul. Si prefectul a venit.

Alta chestiune, ca situatia cu brutaria ma scarbeste. Eu de acolo oricum nu o sa mai iau paine. Iertare lui Florin Budea, un tip deosebit, unul dintre foarte putinii jurnalisti pe care ii apreciez. Si o spun cu mana pe inima. Dar, demonstratia celor de la Pro Democratia facuta azi pe centru in sprijinul CNSAS mi-a starnit – ca sa zic asa – un zambet amar. Sa nu fiu inteles gresit. Sint de acord ca avem nevoie de o astfel de institutie care sa-i scoata la iveala pe cei care si-au turnat apropiatii, care au facut politie politica, dar o institutie care sa nu se comporte cum o face colegiul dambovitean. Imi amintesc cate decizii controversate a dat si cum membrii sai s-au comportat de multe ori asemenea – iertare, dar asa am vazut eu – celor care au intocmit dosarele pe care le frunzareau. Din cate stiu, sper sa nu gresesc, membrii CNSAS au fost numiti la propunerea partidelor politice. Ce impartialitate imi asigura mie o astfel de situatie? Nu am incredere in chestiuni generate de politicieni!

Plus ca acest consiliu forma o justitie speciala, paralela celei obisnuite. Din punctul meu de vedere, CNSAS nu trebuie sa voteze si sa judece oamenii – ca au colaborat sau nu cu Securitatea. Aceasta institutie ar trebui sa fie total apolitica, obiectiva si nu inoculata cu virusul urii. Sa caute documentele care ii privesc pe cei vizati si sa lase instantele tarii asteia sa decida ce si cum.

In Germania, CNSAS-ul lor, constituit mult mai repede decat la noi, a fost condus de un pastor. Moralitatea era asigurata, iar gandirea si caracterul tipic german au asigurat un echilibru in decizii.

Mai remarc ceva si inchid gura pe subiectul asta: in urma cu cativa ani, Curtea Constitutionala a mai fost sesizata cu privire la neconstitutionalitatea unor prevederi ale Legii CNSAS, dar atunci a decis ca incalcarile reclamate nu sunt intemeiate. Intrebare: cum a aparut schimbarea de atitudine?

In rest, tara asta traieste din subiecte dezbatute fervent de presa: moartea Ceausestilor – National TV, tunarea din orice pozitie a lui Basescu – Antenele, apararea discreta a presedintelui si acuzarea lui Orban – Realitatea, si, nu se putea altfel – serialul cretin al Elodiei de la zero TV. (Apropo, unii jurnalisti idioti l-au sufocat pe Cioaca, dupa care s-au plans ca i-a lovit cu masina. Baaaaa, daca as fi macar o zi seful vostru v-as da afara numai daca as auzi ca-mi propuneti vreo stire despre Cioaca si Elodia! Inteleg sa urmaresti un subiect, dar nu sa-l terorizezi pe un om, fugind dupa el si punandu-i intrebari stupide.)

Intre timp, americanii au dat Mafiei cea mai mare lovitura din ultimii 20 de ani. 80 de membri ai clanurilor mafiote au fost arestati la New York si Palermo. Aia tac si fac.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.