Valuri inutile si linistite inainte de a face ochi

In aceasta dupa-amiaza am auzit noi, jurnalistii, ca reprezentantii unei organizatii maghiare din Oradea voiau sa iasa in strada pentru a-si manifesta sustinerea fata de proclamarea independentei kosovare. Se parea ca pe la ora 17 voiau sa iasa in pasajul Vulturul Negru. Pentru ca nu fusesera anuntate autoritatile, jandarmii au stat cu ochii in patru sa nu se intample ceva in contra legii. Si nu s-a intamplat…Pentru ca nici la 17, nici dupa ora 18, cand se pare ca voiau sa iasa in piata Unirii, intr-o asa-zisa „manifestatiune spontana”, nu s-a petrecut nimic.
Oamenii astia chiar nu inteleg ca situatia din Kosovo nu se poate transmuta in Transilvania? E drept, fiecare e liber sa sustina ce idei vrea, dar in limitele legii ale tarii unde stau.

Apropo, si eu pot iesi maine in strada si sa cer proclamarea independentei Polului Nord si libera circulatie pentru ursii albi si foci, ca sa se poata intalni cu marmotele din Alpi. Ma gasiti pe Corso, cu o parcarta in mana, cu un ursulet alb in mana.

Sa fim seriosi. Kosovo nu e Transilvania, sintem o tara europeana, sper ca autoritatile, serviciile si altii sa-si faca datoria si eu sa pot sa beau, linistit, un vin cu prietenii mei – romani, unguri, tigani – si in urmatorii 50 de ani. Hai sa ne vedem de treaba, ca avem lucruri importante de facut.

Noroc! 😉

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.