Unde va e sufletul? Declarati-l pierdut…

Am vrut sa incep cu cuvinte gen „cretini”, „dobitoci”, „jeguri umane”. Mi-am dat seama ca as jigni bietele compozitii verbale daca le-as adresa unor indivizi care isi spun oameni si, mai ales, se prezinta drept cei care, imbracati in halate albe, au grija de noi.

Un copil de un an si jumatate, o mana de om, a scapat cu viata dintr-un incendiu care i-a ucis ieri mama si patru frati. Cu arsuri la cap si picioruse, baietelul a fost dus la spitalul din Slatina, unde a fost pasat, ca o marfa oarecare, de la un medic la altul, de la o asistenta la alta. Nici unul nu a vrut sa il ingrijeasca, invocand faptul ca nu e specialitatea lui. Aruncau vina de pe unul pe altul, in timp ce copilul a fost plimbat, 45 de minute, prin patru sectii ale spitalului. Jurnalistii si cei de la Protectia Copilului, care incercau sa intelegea ceva, nu au renuntat, s-au incapatant sa-i gaseasca un salon unde sa poata fi ingrijit. Copilul trebuia sa traiasca.

Putea sa moara, birocratia nu i-a permis sa fie tratat in cele 45 de minute. Tinut in brate si ars rau, bebe a fost luat in cele din urma de o asistenta, dar si ea parca se prindea de un om lovit de lepra, asa il tinea de picior si de gat.

Si ce daca e puradel, tanc de tigan? Nu e tot om? Nu are in el un suflet, un licar de divinitate? Daca era fiu de afacerist, de politician sau ruda cu vreunul care invarte banii cu lopata primea – sint sigur – o rezerva numai a lui. Asa, si-a inghitit lacrimile pe holurile spitalului, fara a intelege, biata creatura fara nici o vina, ca oamenii mari si-au pierdut sufletul.

Directorul medical al spitalului a recunoscut ca micutul trebuia preluat de un „cadru medical”, care sa-l duca la sectia unde sa fie ingrijit. Asa o fi, teoretic. Practic, prea putini oameni au dat dovada ca le pasa de scancetul lui de orfan.

Oameni buni, se presupune ca am ajuns intr-un timp al evolutiei umane, nu al regresului spre animalitate! E vorba despre un copil care avea nevoie de ajutor. Daca nici pe ei nu-i putem proteja, cine naiba ne mai da dreptul sa ne numim OAMENI! Aruncati-va in Jiu, in Olt, unde vreti! Daca nu, evitati sa va priviti in oglinda! Ar putea sa va dezvaluie hidosenia pe care o purtati cu voi. Si ca sa vorbesc pe intelesul vostru, v-a durut in cur de micutul ala! N-avea euro la el?!

Imaginile incredibile au fost filmate de Antena3.

Fără categorie

2 Comments

  1. baaaa, nu ii mai pune sa se arunce in jiul sau in oltul meu!!!de ce sa polueze raurile mele dragi?
    ia, sa se arunce in petza sau in mures!
    :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.