Caracter primar(ă)

Fluier final, stimaţi spectatori! Echipa noastră favorită pierde meciul de pe teren propriu cu 1-2. Din păcate! Nu-i nimic! Mai sînt ceva etape, situaţia se poate redresa. Nu e totul pierdut. Mai ales în liga a treia.

„Beiuş, orice-ar fi/ Noi mereu te vom iubi!!!!!” Chiar dacă au pierdut, galeria se declară mulţumită de jocul favoriţilor si le scandează numele. Iubire de fan, care, chiar dacă îşi mai trimite jucătorul preferat în locul de unde a venit pe lume, ştie să-şi susţină echipa în continuare. Orice ar fi! Paranteză. La tuşa dinspre galerie, o clujeancă drăguţă era arbitru de linie. Nici măcar o dată nu a fost înjurată. Închid paranteza.

Jocul e gata, echipele o iau agale spre vestiar, iar spectatorii, destul de mulţi pentru o partidă de liga a treia, îşi aruncă pachetele cu bomboane agricole şi o iau agale spre case. Unii spre birturi sau terase, că încă e cald afară şi efortul din tribune i-a cam stors.

– Taci, mă, din gură!!! Că vin la tine şi nu ştiu ce-ţi fac!!! Te bag în pizda mă-tii!!!! Boule!!!!

Vocea se aude de undeva, de sus, de la terasa amenajată pentru VIP-uri, nişte bărbaţi şi o femeie, traşi la costum, care au urmărit meciul de la „lojă”. Autor: primul om din structura de conducere a oraşului, primarele urbei, cel care, în 2004 a obţinut majoritatea voturilor orăşenilor care au avut stomacul să meargă la votare. „Andrisantul”: un jucător de la oaspeţi care trecea prin zona „lojei” şi care, luat şi trimis în doamna mă-sa, nu a mai comentat nimic. În schimb, domnu’ la costum şi cravată şi cu legitimaţie de şef de oraş – care a urmărit trei sferturi din meci de pe un dâmb aflat în partea opusă tribunei şi care dădea impresia că s-a mutat la „lojă” doar ca să-şi dea drumul la gură, şi-a continuat înjurăturile la foc automat.

Acum, chiar nu înţeleg ce vină avea doamna mama fotbalistului, dar e cert că trebuie să se considere extrem de importantă, dat fiind că a fost menţionată în nenumărate rânduri de către corzile vocale ale unui primar. Pai, nu?

Dar, numai ce plecă tânărul fotbalist …ce mai freamăt, ce mai zbucium!!!! De zona „lojei” se apropia brigada de arbitrii. Urmă explozia:

………………..

De fapt, nu are rost să o mai reproduc. Pentru ştiinţa celor curioşi, cuprindea cuvinte gen „ticălos”, „hoţ”, „bandit” şi expresii gen „ne-ai furat”, „nu meriţi nimic” şi apelative de felul „băăăăă!”

Toate astea în văzul a zeci de oameni, care au asistat fără să poată zice nimic la avalanşa de „drăgălăşenii” ale prim-gospodarului. Şi, din câte zic cei care mai merg la meciuri, nu e prima dată când furia verbală a acestuia se revarsă asupra celor care îl supără.

Finalul e mai „zambăreţ” de cât credeam: când au trecut jucătorii gazdă, bărbatul cu costum şi cravată i-a aplaudat şi le-a transmis : „Bravo, băieţi! Foarte bine! Tâlharul ăsta v-a furat!” Precizare: „talharul” a greşit prea puţin – părere de om care mai vede fotbal – faţă de cât de dezordonat au jucat gazdele şi de cât de bine au profitat oaspeţii de greşelile lor.

Hai, că vin alegerile, şi poate aducem alt antrenor! Sau nu?

Fără categorie

2 Comments

  1. Pai daca baietii nu au facut spectacol pe teren a trebuit sa-l faca cineva fie el si primar. Da ce sa-i faci… se mai descarca omul. Cat despre echipa, e jenant modul in care joaca. Nu-si dau interersul si asteapta tot de la conducere. Am mai spus…trebuiesc eliminati mercenarii si adusi beiuseni adevarati cu talent cat carul!!!! Sunt destui da cine sa-i bage in seama. Ca pe vremuri…daca cunosti pe cineva la echipa intri….

  2. Nu, aici s-a descarcat primarul. Care ar trebui sa aiba o anumita prestanta, tocmai din cauza functiei si statutului sau social. Nu se poate compara cu mine, umil spargator de seminte, care ma scap un „da-l in ma-sa” sau „unde …. mea ai dat-o?” El trebuie sa fie exemplu pentru cei din jur chiar si atunci cand face pe suporterul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.