Scrisoare despre NATO. Blocurile NATO

Ceaules la toata lumea.

Mai name is…ptiuuuuu, ca uitai ca nu mai este subsemnatu’ cu neamu’ mio prin Ieuropa sa basadesc pe inglis. Per a contrario, asta-i ceva injuratura cred, ma intitulez Rajkapur Rostas, component de frunte si esential al familiei personale de 20 de suflete si un caine, la care se adaugheaza si bou’ de socru-mio.

Rezonu’ pentru care ma aflu acilea in spatiul virtual – ce misto vorbeste mandea 😉 – e ca l-a rugat pe don’sor’ blogaru’ sa-mi aloce (nu-i injuratura asta cumva?) un pic de spatiu sa-mi exprim si io filingu’. Asadara, mucles si lisan tu mi.

Am primit o veste de la un bulang….pardon, un var din Oradea, care mi-o zis de ceva locuinte super eftine pe care le construieste niste rumani pentru ei. Ma rog, rumani, unguri, ministrii – ca fu si barosanu’ de la menester, care se ocupa cu casile si bloacele. Revin la sobect. Zicea varu ca o fundatie de oameni buni la simtaminte le construieste casi. Zeci. Adica 10. Pa bani putini si cu muncitori d’astia, care nu cere salar. Volontari cica le zice. Un fel de garzi patriotice muncitoresti, dar mai de bun simt. Basca apoi le si renoveaza bloacele alea ca de ghetou, ca nici dreacu’ nu le-a refacut de vreo 40 de ani, de cand o fost construite.

Amu, drept sa va zic, era si nevoie de asa ceva pen’ ca stateau toti verii mei ca pe timpul rezbelului, septe sute de bucati in 4 bloace de la capatu’ lumii. Stateau dimpreuna cu sobolanii, ca se facusera frati de cruce si jucau popa prostu’ seara. Mancare ioc, curatenie niet, traiau cum apucau. Unii, cica, stateau 20 in 2 camere. Altii tineau si calu’ in casa, la etaju’ 3, ca a trebuit si o echipa de la Salvare sa-l lase sa coboare lejer pe scari si apoi sa urce ei. Bine, asta a fost amu’ multi ani. Tot atunci cand un jagardel urmarit de politai a sarit de la etajul doi si nu a patit nimic, pen’ ca a aterizat intr-un maldar de gunoi si cacat.

Si, cica, ne aflam in secolul XXI. Aiurea, astia care zic asta sa uita numa’ la Startrek sau la Cartun netuorc.

Amu ma asteptam sa le dea si gagiu’ americanilor, Busi, un ajutor exceptional lu’ varu’ si la familia lui, ca astia stau in NATO. Ca asa le zice la cladirile in care domiciliaza: blocurile NATO. Da’ nimic. Nici Putin nu le-o dat, desi trebuia sa le faca in ciuda la tatzi aia de venira la samit. De aia care se intituleaza autoritati locale ce sa mai zic?

In schimb, ii ajuta o fundatie. „Habitat pentru Umanitate”. Jos palaria, oameni faini, de caracter. Pentru ei merita sa-mi rad si mustata. As mai vorbi, dar as face si io o fapta buna si cred ca-mi iau familionu’ si ma duc ca volutar prin Orade Mare. Ca in mai cica orasul ala fain e capitala voluntariatului. Poate ni vedem pe acolo.

Hai, ceaules si va pup pe boru’ de la palarie.

Al vostru, Rajkapur 😉

P.S. Le cer scuze celor mai finuti la urechi, care sunt „corecti politic” si nu suporta limbajul folosit mai sus. Dar in loc sa ma acuze de discriminare, mai bine ar pune mana pe o lopata, cum vreau sa fac si eu, si sa mearga sa lucreze ca voluntari langa blocurile NATO. Oamenii de acolo chiar sint la marginea societatii si merita ajutati sa traiasca mai uman.

Fără categorie

2 Comments

  1. boerule, sa traiasca persoana dumitale impreuna cu tot familionu’ lu’ matale! multamesc deosebit pentru aprecieri. incerc si io chestia cu umoru’, ca matale faci asta si esti ficior misto. le scrii mai bine ca mine.
    oricum, acu’ putem sa ne radem oficial, ca trecura aia cu samitu’. cam cu aere, baietii, parca aveau un bat in…partea dorsala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.