Cum să faci din măgar, ditamai armăsarul

Pam-pam-parapam-pam-pam-pam! Ediţii speciale şi pe Antena 3 şi pe Realitatea. „Bună seara, doamnelor şi domnilor! Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe aeroportul Băneasa în urmă cu câteva minute!”

A fost informaţia care a neliniştit o ţară, a dat peste cap vieţi, a modificat destinul unor posibile viitoare genii şi a făcut zeci de gravide să nască prematur. Aoleu, zic! Armaghedon, ce mai! Iar modul în care televiziunile de ştiri (cele 2, altele nu cunosc) au tratat un banal incident aviatic a fost de-a dreptul contradictoriu. (Zic că a fost un incident banal pentru că nu a murit nimeni (este!!!), nu au fost mari pagube (plăteşte proprietarul pentru daunele aeronavei) şi doar o singura cursă a fost deviată spre alt aeroport.)

Dacă Antena a prezentat oarecum decent şi la obiect informaţia, Realitatea a dat-o în bară cât a putut şi de câte ori a prins ocazia. Văzând că nu rezultă marea ştire despre un teribil accident aviatic care s-a dovedit a nu fi nici teribil şi nici accident, „micul CNN” românesc s-a legat de o bâlbă – a fost, desigur – a autorităţilor. Şi anume, că un sef de comisie de anchetă a anunţat că avionul a aterizat forţat la ora 20:20, iar directorul aeroportului Băneasa a zis că întâmplarea s-a petrecut pe la 21:10. Ultimul a recunoscut că nu a consultat exact registrul de evnimente şi ora respectivă nu e sigură. „Pfoaiiii! Bâlbe ale autorităţilor. Nu se poate!!!!”, tună Letiţia Zaharia, de la înaltul pupitru al „news-alertului”. Drept e că în timp ce un reprezentant de la Otopeni anunţa că 8 curse au fost redirecţionate spre acest aeroport, şeful de la Băneasa vorbea doar de una singura. Asta chiar a fost o neînţelegere aiurea.

Dar, culmea, au urmat bâlbe ale Realităţii. Întrebări adresate reporterului care deja ieşise de la cadru şi nu mai auzea nimic, burtiere în care se anunţa că avionul a fost scos de pe pistă şi dus la „hambar” 🙂 şi solicitări de lămuriri adresate însuşi ministrului Transporturilor. Deşi nu-l simpatizez, Orban a fost de bun simţ, le-a spus tot ce ştia şi le-a cerut să nu facă o tragedie dintr-un incident minor.

A fost şi un moment de maxim patetism, când prezentatoarea Realităţii i-a spus ministrului că anunţarea diferită a orei producerii incidentului şi a numărului curselor deviate „a pus pe jar călătorii de la cele două aeroporturi care nu mai ştiau unde să meargă. Pârâcioasă mică! 😉 „Există o procedură în astfel de cazuri, prin care călătorii sunt anunţaţi prin staţia de amplificare a aeroportului”, i-a tăiat-o ministrul, scurt şi la obiect.

Nu înţeleg de ce un ministru trebuie să fie pus în situaţia de a da un răspuns despre o situaţie minoră. Are alte treburi, mai importante.

Până una alta, totul a revenit la normal, iar micul avion care a provocat o ditamai harababura mediatică zace acum, liniştit, într-un „hambar” 🙂

Fără categorie

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.