Pâine şi circ

Campania electorală de anul acesta mă lasă rece. O bălăcăreală, la fel ca oricare altă campanie 🙁 Conferinţe de presă penibile, materiale comandate, tâmpenii debitate fără jenă, iar – pentru jurnaliştii de televiziune – CNA-ul care impune băgarea în seamă (sună tâmpit, dar aşa e) a unor partide şi politicieni de buzunar, penibili prin propria prezenţă şi chiar prin modul în care clipesc sau dau din mână.

Campania electorală e un exemplu că învăţăm din istorie doar ce vrem. Pâine şi circ. Asta dădeau împăraţii romani plebei.

Acum pâinea s-a transformat în mici şi bere, iar circul în concerte de cocălari şi manelişti, başca imnuri electorale azvârlite prin gâturile uzate de vreme ale unor portavoci scoase de prin ceva depozite.

Acum împăraţii romani sînt, ironică răzbunare a penibilului asupra bunului simţ, politicienii aflaţi în campanie. Ei ne aruncă, imperial, nouă, votanţilor – plebea de altădată, pulimea de acum – nişte promisiuni jenante, condimentate cu miros de mici şi spumă de bere.

Poate vor avea o supriză şi vor constata că plebea nu mai gustă pâinea şi circul lor şi îi va alege pe cei care vor să facă treabă.

🙂 🙂 🙂 Evident, vorbesc tâmpenii. Cine a mai auzit politician care să facă treabă şi votant care să nu pună botul pe mic şi bere şi să nu voteze în consecinţă?

P.S. Am auzit acum ceva ce m-a lăsat lat: preoţii şi-au făcut sindicat. Cică să le apere drepturile 😕 Din câte ştiu eu, un sindicat are ca partener de tratative patronatul. În cazul ăsta cine e patronul? Dumnezeu? Şi preoţii or fi angajaţi ai Bisericii? Eu ştiam că preoţii simt chemarea Divinităţii şi se dedică acesteia, călăuzindu-i şi pe alţii. Acum, ca sindicalişti, ce vor negocia???? Loialitatea? Preţul loialităţii????

Nu-i mai satură Cel de Sus? După preoţi intraţi în politică, am ajuns acum la preoţi sindicalişti.

Ia intrebaţi-i pe enoriaşi ce părere au… Ştiu eu câţiva bucuroşi să o spună. Numai cred că urechilor de deasupra sutanelor nu le-ar plăcea ce ar auzi.

Fără categorie

7 Comments

 1. dragule, sindicatul se face pentru a te apara pe tine, ca individ, in fata celui mare, tare si rau, care vrea sa te exploateze/fure/sufoce …. deci, putem trage nadejdea ca preotii se gandesc ca or avea ceva pacate pe suflet si de aia si-au tras sindicat, in relatia cu EL ….. singura problema la care nu s-au gandit e ca pe lumea ailalta nu cred ca mai exista sindicate …. numa` bine!

 2. hmmm, stii tu, Soso, ce stii… eu am o parere despre preoti si nu mi-o va schimba nimeni. si nu e o parere deloc buna 🙁 mi-am format-o in timp, crede-ma, pe baza de exemple concrete…
  cat despre sindicate, oare de ce nu exista nici unul in firma la care ai lucrat pana mai lunile trecute? poate pe aici curge doar lapte si miere 😉

 3. si-n beiusca peste tot… merg prin oras cu masinile cu muzica la maxim , steaguri, baloane, fluturasi….doar, doar beiusanul musca si-i voteaza de dragul spectacolului. Mai cheama pe tamas sau varu sandu si au pretentia sa castige pe treaba asta… prostine mai cred…
  DAR NU AU NICI UN PROGRAM…DOUA RANDURI PE UN FLUTURAS…NIMIC CONCRET…
  IDIOTI

 4. adisor, de cate ori am avut ceva de obtinut de la conducere, am reusit sa obtin (mai putin salariu, care e stabilit de chiar patronii) … nu usor, e drept …. de asta te poti convinge daca imi intrebi fostii colegi …. si am reusit pentru ca am avut si mai am inca sange in instalatie … si, argumentat, am iesit invingator in multe din micile dispute cu cei din conducere … concluzia: sunt prea multi fricosi in firma aia, prea multe neamuri (care nu-si pot trada propria familie, nu?) si prea multi yesman -i… de asta nu are nimeni curaj sa se asocieze in sindicat …. sindicat care nu isi are rost daca intre patronat si angajati exista respect …. numa` bine!

 5. sindicatul isi are rostul lui, pentru ca armonie intre lup si miel – banuiesc ca stii cine sint – nu va exista in vecii vecilor.
  cat despre tine, cred ca esti un caz fericit 😉 zi-mi si mie cum ai reusit sa obtii tot ce ai vrut?

 6. ceea ce am obtinut (destul, nu tot, ca nu am fost un rasfatat al sortii) a fost prin discutie directa si deschisa cu acela din conducere care putea sa ia o hotarire/decizie in problema care ma ardea …. in cazul meu, cu administratorul firmei, om deschis la minte, pe care il puteai convinge cu argumente credibile si solide … oricum, sunt multumit ca asa am deschis porti ferecate, de care au putut apoi sa se foloseasca si alti colegi din firma …. altfel, nu stiu cum as putea sa te sfatuiesc sa faci …. e drept ca trebuie sa ai si cu cine … vorba reclamei …. in rest, numa` bine!
  PS. vezi ca mergem sambata dimineata la Beius, asa ca sper sa tragem o bere pe vreo terasa pe acolo …

 7. tu ai avut un sef with open mind, pe cand subsemnatul….
  din pacate, in week-endul asta raman in Oradea, ca facem editii speciale de alegeri. asa-i la vie…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.