Revoltă împotriva bătăii de joc sau şoselele pe care NU le avem

Îniante de 1989, cei care apucau să iasă din ţară şi ajungeau, „cu excursia”, doar prin ţările socialiste, spuneau că Cehoslovacia avea cele mai bune şosele. „Ca-n palmă” era expresia care, folosită pentru a demonstra cât de bune drumuri aveau cehii, mă deruta. Pe unde mă plimbam eu, adică Beiuş şi Oradea, prin Romania adică 🙂 , „palmele” trebuiau să fie pline de găuri şi răni ca să poată descrie şoselele.

După Revoluţie nu s-a schimbat mare lucru. Românii continuă să aibă o infrastructură rutieră penibilă, iar cehii să rivalizeze cu nemţii în ceea ce priveşte drumurile. Nu degeaba zicea cineva că faptul că ţara noastră are cel mai mare număr de morţi în accidente rutiere se explică şi prin catastrofalele şosele pe care le avem. Culmea că plătim taxe peste taxe, toate pentru drumuri.

Legat de asta, un prieten mi-a povestit o întâmplare ce nu mai trebuie comentată. Prin anii ’90, nişte belgieni au venit spre Beiuş şi, evident, au trecut pe celebrul DN 76 Oradea – Deva. După ce s-au hurducat preţ de o oră, unul dintre ei şi-a ridicat dorsalul de pe fotoliul maşinii şi a exclamat: „Il y a des grottes!” Se referea, normal, la drumul în care a văzut adevărate… peşteri. Nu e o traducere aproximativă, e exact ceea ce a văzut.

Acum, la aproape 20 de ani de la momentul în care am crezut că ne vom schimba, ajungem să avem case care stau să se dărâme din cauza traficului, drumuri naţionale !!!!!!!!!!! în care Sergiu Nicolaescu ar putea aranja nişte tranşee pentru un film de război şi oameni disperaţi că nimeni nu-i bagă în seamă.

Miercuri, locuitorii din Picleu, undeva lângă Aleşd, au blocat drumul. S-au săturat ca maşinile care lucrau – ironie, nu? – la autostrada Transilvania să le distrugă drumurile şi casele.

Ia uitaţi cum arată ŞOSEAUA NAŢIONALĂ care trece prin sat şi autobuzul cu navetişti, care a dat într-o groapă şi s-a stricat.

Fără categorie

1 Comment

  1. Oradea Deva este un drum care este reabilitat fictiv aNUAL. Politicienii care ne tot cer voturile PROMITAND REABILITAREA DRUMURILOR. MAREA PACALEALA. Idioti mai suntem de-i credem tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.